Saltar apartados

La Universitat d'Alacant discuteix sobre l'ètica dels aliments funcionals

Alacant, 19 d'octubre de 2011

L'ètica que afecta als aliments funcionals (aquells que compleixen altres funcions respecte a la salut a part de la nutritiva) serà objecte d'atenció en la Universitat d'Alacant, que ha organitzat unes jornades sobre aquesta matèria que s'inicien matí.

Inclòs dins del cicle "Seminari interdisciplinari sobre bioètica i nutrició", aquesta activitat està organitzada pel departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, conjuntament amb el de Filosofia del Dret i Dret Internacional Privat. Constarà de sis jornades que es desenvoluparan als llarg d'octubre, novembre i desembre. El cicle del que forma part, que enguany es duu a terme en la seua cinquena edició, gira entorn dels aspectes ètic-morals dels canvis científics i tecnològics que s'han vingut presentant en les ciències de la salut, especialment, en l'àrea de nutrició humana i dietètica.

Al llarg d'aqueixa trobada els participants es plantejaran qüestions tals com si els aliments funcionals són un luxe o una necessitat i la seua proximitat a la nutrició òptima. També s'abordaran els significats del seu consum o el seu etiquetatge, així com els aspectes ètics en la seua investigació i desenvolupament, juntament amb referències històriques com la malnutricion i fam a Europa després de la II Guerra Mundial.

Es considera als aliments funcionals, als quals s'agreguen components biològicament actius cercant reduir el risc de contraure malalties, com una ciència emergent però que exigeix una educació del consumidor perquè formen part adequada d'una dieta saludable i equilibrada.

El seminari se celebrarà els dies 20 i 26 d'octubre, 10, 17 i 30 de novembre i 15 de desembre.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464