Saltar apartados

Les Universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx han presentat "Mediterranean International Campus" davant la Comissió d'Internacional de Campus d'Excel·lència

Mediterranean_Campus

Alacant, 20 d'octubre de 2011

La Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx han presentat aquest matí en el Museu Regna Sofia de Madrid el projecte Mediterranean International Campus davant la comissió internacional designada per a aquesta fi. Ambdues universitats, que ja van superar una primera fase, han acudit a aquesta cita per a l'obtenció de la distinció Campus d'Excel·lència Internacional.

Mediterranean International Campus és una aposta geoestratégica que pretén convertir a les universitats d'Alacant i Elx en un punt de trobada per a les relacions acadèmiques i el desenvolupament de projectes col·laboratius entre Estats Units i Europa. Aquest Campus d'Excel·lència Internacional permetrà situar a ambdues universitats en un lloc de referència en el sistema universitari internacional i convertir-les en motor de desenvolupament econòmic i social territorial. La creació d'un campus universitari propi a Estats Units, concretament en la Universitat de Clemson, serà el primer pas en aquesta adreça.

A través de la implantació d'un innovador model de col·laboració amb agregacions locals i universitats internacionals, el projecte pretén generar sinergies para: la millora docent, la investigació i innovació, l'intercanvi de talent, la transferència de coneixement i l'emprendimiento.

Un dels aspectes diferencials de Mediterranean International Campus radica en la seua especialització en tres temàtiques en les quals les universitats d'Alacant, Miguel Hernández d'Elx i la Universitat de Clemson compten amb un ampli recorregut:

- Tecnologia lingüística aplicada a la llengua i a la cultura espanyoles, que el seu principal actiu és la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes de la Universitat d'Alacant: 425 milions de pàgines sol·licitades i un 20% d'accessos des d'EUA

- Ciències aplicades al mercat, destacant la vinculació del Campus amb l'OAMI i la labor especial realitzada en l'àmbit de la protecció de la propietat industrial i intel·lectual per les tres universitats.

- Vida i Ciència, instituts d'investigació de reconegut prestigi internacional, amb esment especial de l'Institut de Neurociencias, centre mixt de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i el CSIC.

La generació de valor del projecte es produeix dins de tres centres dirigits a la formació, la investigació i l'emprendimiento, tot sota el marc de col·laboració internacional que caracteritza al Mediterranean International Campus:

· Centre per a l'Excel·lència Docent (Advanced Training Center).

· Centre d'Investigació Col·laborativa + IP Lab (Collaborative Research Center).

· Centre d'Emprendimiento (Entrepreneurship Center).

El projecte CEI Mediterranean International Campus permetrà potenciar la generació i transferència de coneixement, i tots els aspectes relacionats amb la innovació i la creació d'empreses. A més, la implantació del CEI contribuirà a l'augment de la implicació i relació de les universitats amb diversos sectors de la societat a través de la participació dels agents més rellevants de la triple hèlix (universitat, empresa i govern) juntament amb aliances amb universitats i socis de l'estranger. L'objectiu és que tots els socis del Campus aporten valor i al mateix temps es beneficien a través del valor aportat pel conjunt de socis. Només mitjançant la col·laboració de la UA i la UMH amb tots els agents de la triple hèlix alacantina i les universitats de l'estranger, es podrà materialitzar la visió de Mediterranean International Campus.

Entre els beneficis esperats del projecte, destaquen:

Major internacionalització de les universitats

La potenciació de la docència, la R+D+i i l'emprendimiento a través de la col·laboració internacional.

La generació de coneixement entorn de la gestió de la propietat intel·lectual i industrial a nivell internacional

L'establiment de ponts de diàleg i connexió entre els sistemes universitaris europeus i d'EUA.

 

TRIPTIC

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464