Saltar apartados

El MUA acull VII Arduino Barcamp

Poster_Arduino

Alacant, 26 d'octubre de 2011

És la primera trobada d'afeccionats a aquesta plataforma d'accés lliure que se celebra a Alacant

Arduino és una plataforma de maquinari de codi lliure basada en una senzilla placa amb entrades i eixides analògiques i digitals a la qual es poden incorporar diferents tipus de sensors capaços de provocar reaccions i provocar interaccions. Sota aquest paraigua, demà dijous, dia 27 d'octubre, s'inicia en el Museu de la Universitat d'Alacant, per primera vegada en la província, la setena edició d'Arduino Barcamp. Es tracta d'una trobada informal dirigida a mostrar els avanços, debatre els nous usos i compartir les experiències dels usuaris d'aquesta plataforma de la qual ja s'han venut més de 200.000 plaques, principalment entre arquitectes, enginyers multimèdia, artistes, creadors, llicenciats en Belles arts i estudiants d'aquestes disciplines.

Creada en 2005 en Ivrea, Itàlia, per part dels enginyers David Cuartielles (espanyol) i Massimo Banzi (italià), la seua evolució ha sigut imparable %u201Csempre gràcies a la filosofia que mou als usuaris de codi obert, d'intercanvi d'experiències, presentació de projectes i exposició pública de resultats%u201D, tal com explica Juan María Sarrió, alumne del Màster en Arquitectura Sostenible de la Universitat d'Alacant i un dels promotors de la trobada que es perllongarà fins al dissabte, dia 29 d'octubre. Segons Sarrió, %u201CArdino acosta a la gent menys especialitzada temes d'electrònica i computació i evoluciona segons ho fan els seus usuaris, per açò són tan importants aquestes trobades i els fòrums dels quals sorgeixen%u201D, sobretot en aquest cas, %u201Cja que es tracta de les poques plataformes la comunitat de les quals més forta és de parla hispana pel que el resultat de les trobades que es realitzen a Espanya, resulta essencial per a l'avanç de tota la comunitat mundial%u201D.

%u201CArduino s'utilitza molt en domòtica, en enginyeria multimèdia, en instal·lacions artístiques,... resulta més barat que altres plataformes perquè només cal comprar la placa i és molt accessible%u201D, explica Bernabé Gómez Moreno, tècnic del MUA, professor de Belles arts i co organitzador de l'esdeveniment.

Durant els tres dies de celebració de la trobada es preveu la presentació de més de cinquanta experiències, així com la participació, el dissabte, de David Cuartielles.

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464