Saltar apartados

El MUA obri Processos artístics. Col·lecció MUA, una nova exposició de fons propis

Casellas

Alacant, 28 d'octubre de 2011

La mostra, situada en la Sala Permanent, podrà visitar-se durant tot el curs acadèmic

La renovació de la col·lecció permanent del MUA permet, cada curs acadèmic, donar a conèixer l'interessant fons propi amb el qual explica el museu universitari. A partir del pròxim dilluns, dia 31 d'octubre, la Sala Permanent del Museu universitari obrirà la nova exposició dels fons museístics, "Processos artístics. Col·lecció MUA", que podrà visitar-se durant tot el curs acadèmic. "El criteri de selecció de les peces que conformen la nova exposició ha sigut principalment didàctic", asseguren els responsables del Museu, ja que l'objectiu de la mostra "és facilitar, de la mà dels set artistes triats, la comprensió del fet artístic com a resultat d'una investigació formal i conceptual", expliquen.

L'exposició va a permetre explorar la gènesi del treball creatiu, des d'estudis preparatoris i primeres idees fins a la materialització del pensament i el saber artístic en l'obra culminada. De la mà d'Eusebio Sempere s'aprofundirà en la precisió i meticulositat de la tècnica serigráfica; mitjançant la xilografia, Agustín Ibarrola il·lustrarà sobre el tallat de la matriu de fusta; amb Amadeo Gabino, José Gutiérrez i Hans Bruno Fay, s'emprèn un viatge al territori de l'escultura descobrint esbossos, maquetes i peces definitives; Joan Casellas plantejarà una apropiació de símbols publicitaris que transforma en paisatge i finalment, Elvira Pizano, introduirà al visitant en el camp de la fotografia a través d'una antiga tècnica en la qual s'utilitza la goma bicromatada per a captar la petjada dels objectes.

Artistes presents en la mostra:

Hans Bruno Fay

Joan Casellas

Amadeo Gabino

José Gutiérrez

Agustín Ibarrola

Elvira Pizano

Eusebio Sempere


INVITACIÓ PROCESSOS ARTÍSTICS

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464