Saltar apartados

Mandalas educatives en la sala Trànsit II de la UA

mandalas

Alacant, 24 d'octubre de 2011

Fomentar la concentració de l'energia mitjançant la meditació

Fins al 31 d'octubre s'exhibeix en la Sala Trànsit II la mostra Mandalas educatives, organitzada per la professora Dolores Alemany, que imparteix l'assignatura Estratègies de la comunicació publicitària. Des de fa un parell de dècades, en alguns països europeus s'utilitza aquesta tècnica mil·lenària en ambients educatius i de rehabilitació. Els mandalas tenen el seu origen ancestral en l'Índia. Es tracta d'imatges i meditacions budistes constituïdes per un conjunt de figures i formes geomètriques concèntriques que representen les característiques més importants de l'univers i els seus continguts. El seu principal objectiu és fomentar la concentració de l'energia en un sol punt mitjançant la meditació.

En els mandalas educatius presentats pels alumnes de pràctiques del GRUP 1 del tercer curs de la Llicenciatura en Publicitat i RRPP, els alumnes/as han visualitzat com els agradaria veure's i què els pot ajudar a aconseguir totes aquestes finalitats (competències, actituds que han d'adquirir o aprendre a desenvolupar), què els limita i què els omple d'energia seguint la distribució que es troba a continuació.

Segons explica Alemany: %u201CHem treballat el mandala en aquesta ocasió amb una triple funció: com a mitjà d'expressió, com a estímul motivador i com a forma de visualitzar els objectius que volem aconseguir en el nostre desenvolupament vital%u201D. Els resultats podeu gaudir-los en aquesta exposició, que és privada/anònima però que vol ser al seu torn molt pública.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464