Saltar apartados

El Centre d'Estudis sobre la Dona de la UA, seleccionat per a participar en el projecte europeu "The unlearned lessons"

El CEM rescatarà de la invisibilitat històrica a dones pioneres en processos d'Igualtat de gènere i oportunitats 

    

Alacant, 5 d'octubre de 2012

El CEM rescatarà de la invisibilitat històrica dones pioneres en processos d'igualtat de gènere i oportunitats

El Centre d'Estudis sobre la Dona de la UA (CED) ha sigut seleccionat per a participar en un projecte GRUNDTVIG de la Comissió Europea en la modalitat d'associacions d'aprenentatge, amb el projecte denominat «The unlearned lessons».

El projecte, que tindrà una durada de 2 anys, té com a objectiu rescatar de la invisibilitat històrica un seguit de dones que van ser influents en la societat dels segles xviii al xx, i que, malgrat els seus esforços, no han rebut cap reconeixement, no són recordades ni han sigut estudiades.

Recordar els esforços i la influència en la societat de les dones de cada país participant que no van ser «reconegudes» per la història constitueix l'objectiu principal d'aquesta iniciativa europea.

Segons assegura la directora del CEM, Nieves Montesinos, «els objectius principals són afavorir la comprensió transnacional, a homes i dones d'avui, d'aquestes dones pioneres en el seu moment, que es van

comprometre amb processos d'igualtat de gènere i igualtat d'oportunitats».

En aquest projecte que promou la Universitat d'Ulm (Alemanya) juntament amb la Universitat d'Alacant, hi participen, a més, institucions de Lodz (Polònia), Àustria i Itàlia.

Els projectes Grundtvig de la Comissió Europea constitueixen un marc per a activitats de cooperació entre organitzacions actives en l'àmbit de l'educació de persones adultes. A Espanya està coordinat per l'Agència Nacional de Programes Educatius Europeus (OAPEE).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464