Saltar apartados

L'OMS designa centre col·laborador a l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la UA

El IUDESP desenvoluparà conjuntament amb l'OMS i el Ministeri de Sanitat acciones d'inclusió social i salut

 

Alacant, 5 d'octubre de 2012

L’Organització Mundial de la Salut ha designat l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d’Alacant, “Centre col·laborador sobre Inclusió Social i Salut” (WHO Collaborating Centre on Social Inclusion and Health). Aquest nomenament requereix haver establit una col·laboració prèvia d’almenys dos anys i presentar un projecte que ha de ser aprovat per l’OMS.

El director de l’IUDESP, el professor Daniel La Parra, assegura que “aquest nomenament suposa un reconeixement al treball que està desenvolupant l’IUDESP en el camp de la pobresa i la inclusió social i suposa una magnífica oportunitat de projecció internacional, pel que fa a cooperació, docència i investigació”.

A partir d’ara l’IUDESP engegarà el projecte desenvolupat conjuntament amb l’OMS, amb un horitzó temporal de 4 anys, amb accions que es duran a terme en la regió europea. Entre les accions previstes, Daniel la Parra, avança que prepararan materials formatius i programes que fomenten l’equitat en programes, estratègies i activitats de salut i engegaran una xarxa docent nacional, en principi, i internacional a curt termini, amb la qual posaran en contacte docents amb l’objectiu d’incloure contingut d’integració social i salut en els graus universitaris.

La Parra ha avançat també que, dins de les accions previstes, els pròxims dies 7 i 8 de novembre es desplaçarà a Sèrbia on impartirà sessions formatives en col·laboració amb l’OMS i el Ministeri de Sanitat, i en les quals participaran Bulgària, Sèrbia, Macedònia i Montenegro.

 

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464