Saltar apartados

El conveni signat per la UA i FAGA permetrà la inclusió social i projecció cultural del poble gitano

Alacant, 31 d'octubre de 2012

 

signatura faga amb el rector

 

La Universitat d'Alacant i la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA) han subscrit aquest matí un conveni marque que estableix les lleres necessàries per a la realització comuna d'activitats de divulgació, formació i recerca del poble gitano a través de l'Institut Universitari de Desenvolupament i Pau de la UA.

Durant la signatura, que s'ha dut a terme en el despatx del rector, el president de la Federació, Ramón Fernández, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa per a fer arribar a la societat la història i cultura dels gitanos, ja que forma part de la cultura espanyola des de fa més de 500 anys. Per la seua banda, Manuel Palomar ha assegurat que a partir d'aquest conveni de col·laboració es podran realitzar cursos, seminaris, activitats culturals i recerques que redunden a "integrar i fer partícip al poble gitano en la comunitat universitària" i, per tant, permetre la seua inclusió social i projecció cultural.

Com ha apuntat Nicolás Jiménez, membre de la Junta directiva de la FAGA, "creiem que la Universitat és el lloc adequat per a la promoció del coneixement científic i rigorós entorn del poble gitano i així trencar amb la mala imatge que moltes vegades arrossega".

Aquest conveni no és la primera col·laboració entre FAGA i la Universitat d'Alacant. Han sigut moltes les activitats en les quals han col·laborat amb anterioritat: cursos d'estiu sobre música gitana, seminaris, creació de la filmoteca gitana... La més recent ha sigut el curs 'Sastipen aj Rroma. Desigualtat en salut i Comunitat Gitana. Anàlisi i propostes des de l'àmbit soci-sanitari' organitzat en col·laboració amb l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz, l'Associació Gitana d'Astúries UNGA i patrocinat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

En la trobada també han estat presentes la Secretària General de la UA, Aránzazu Calçada, el vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat, José Vicente Cabezuelo, el director de l'Institut Universitari Desenvolupament Social i Paz, Daniel La Parra, el secretari i coordinador de FAGA, Juan Fernández i altres membres de la Fundació.

La Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana, amb seu a Alacant, és l'entitat gitana que aglutina a la major part del moviment associatiu gitano a nivell autonòmic: 32 associacions, 11 de les quals es troben en la província d'Alacant.

 

signa conveni Faga i UA

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464