Saltar apartados

La Química aplicada a la Indústria salta a les aules de la UA

L'II Congrés d'estudiants d'Enginyeria Química de la UA rep quasi un centenar d'inscrits

Cartell_congrés_estudiants_IQ

Alacant, 8 d'octubre de 2012

¿Perquè sempre es pega la truita a la paella? Tots ens hem preguntat alguna vegada açò mateix. Alguns, els enginyers químics saben la resposta. Per a donar solució científica a est i altres enigmes de fets de la vida quotidiana participa en l'II Congrés d'Estudiants d'Enginyeria Química de la Universitat d'Alacant Claudi Mans Teixidó, catedràtic d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona. Mans és autor de llibres que combinen comunicació amena i enginyeria química. La seua última obra, "Sferificaciones i Macarrons La ciència en la cuina tradicional i moderna", ha sigut prologat per Ferrán Adriá i ensenya ciència a través de la cuina. Dimecres que ve 10 d'octubre a partir de les 9.30 hores, pronuncia, en el Saló d'Actes de la Politècnica, la conferència plenària "Enginyeria química gastronòmica", en la qual donarà explicacions científiques de fets quotidians.

El Congrés va a repartir la seua activitat al llarg de quatre sessions amb les seues corresponents conferències plenàries. La segona conferència del primer dia, impartida per la directora tècnica de Plasticseurope Ibèrica, Alicia Martín Rodríguez, se centrarà en els plàstics, que - en ocasions - poden ser millors que les alternatives denominades ecològiques.

La jornada del dijous 11 d'octubre compta amb la intervenció d'Iván Rodríguez Roselló, tècnic dels Serveis Generals d'Investigació i Transferència de Tecnologia (SGITT) de l'Oficina de Transferència de Resultats de la Investigació (OTRI) de la UA, qui va a parlar de les perspectives professionals de l'estudiant des del punt de vista d'un alumne egressat. Per a explicar el procés d'obtenció del whisky des de la part ingenieril, el professor d'enginyeria química de la UA, Juan Carlos García Quesada, participa en l'última xarra-col·loqui, al costat de Carles Magdaleno Treserra, de The Grand Order of Glenfracias, Whisky Tasters, qui parlarà, entre altres aspectes, de les característiques organolépticas. El Congrés finalitzarà amb un tast de whisky.

Quasi un centenar d'estudiants s'han inscrit en el Congrés que inclou, a més, comunicacions orals i panells elaborats per alumnat de la titulació i becaris d'investigació de la UA i d'universitats com la de Granada, Tarragona i Castelló. La trobada es desenvolupa els dies 10 i 11 d'octubre de 2012 en el Saló d'Actes de la Politècnica I.

Inauguren, a les 9:00 hores del dia 10 d'octubre, la vicerectora d'Estudiants Nuria Vaig granar Teruel i Fernando Llopis Pascual, director de l'Escola Politècnica Superior de la UA. Organitza l'Institut Universitari d'Enginyeria de Processos Químics de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464