Amb el títol I al Final Tu Mateix…Dignitat i Autonomia al Final de la Vida la Seu Ciutat d’Alacant, a través de l’Aula de Salut, i l’Associació Dret a Morir Dignament (DMD), tractaran en unes jornades les dificultats que una societat envellida planteja, els tractaments comunitaris institucionals que hi ha, i també les experiències ciutadanes posades en marxa.
El CBIO, a través del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, creat mitjançant acord entre l’Ajuntament d’Ibi i la UA i adscrit al CIBIO, desenvolupa una labor formativa i de difusió del greu problema que suposa el tràfic il·legal d’espècies fauna i flora, feina que és reconeguda pel Ministeri amb aquesta incorporació. Amb la designació del CIBIO, serà Eduardo Galante, director del Museu, l’expert que s’integra en el comitè.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat una sèrie de recomanacions sobre l'actual brot de malaltia per coronavirus (COVID-19).
La Facultat de Filosofia i Lletres ha acollit la presentació dels primers volums de la col·lecció Rafael L. Ninyoles editats per la Direcció General de Política Lingüística. Els llibres tracten qüestions relacionades amb la desigualtat que pateix el valencià en l’administració local.
El Palau de les Arts Reina Sofia de València organitza una marató d’activitats participatives amb motiu de l’estrena de l’òpera Il viaggio a Reims, de Gioachino Rossini, coincidint amb el dia que complia anys, el 29 de febrer. Entre aquestes activitats, dissabte, 29 de febrer, a les 12.00 hores, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) oferirà el concert Rossini: Obertures i àries d’òpera...
La Cimera del Clima (COP25) ha afirmat la voluntat d’un bon nombre de països i de la població per reduir les emissions d’efecte d’hivernacle al món. El sector immobiliari és un dels sectors amb més potencial per a aconseguir la descarbonització de les activitats proposades per la Unió Europea (UE) per al 2050, ja que en conjunt (els edificis) genera el 40 % del total d’emissions de CO2.
Al Ries, una de les figures més rellevants per al món de les marques, ha prologat Black Brands (Gedisa Editorial, 2019), llibre que té com a temàtica principal la transparència de les companyies i les seues marques, i la mentida corporativa.
El Seminari permanent - Gender workshop. Modernes d’Època. La història que resen les dones comença el divendres 28 de febrer de 2020 a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.
En horari de 17.00 a 20.00 hores, l’activitat es desenvoluparà els divendres entre els mesos de febrer i desembre, i comptarà amb una sessió mensual...
José Miguel Mulet, titular del Departament de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València i director d’una línia d’investigació en l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) impartirà, demà dijous 27 de febrer a les 18.30 hores, la xarrada «Que no nos engañen. Estrategias de la publicidad de alimentos dirigidos al cuidado de la salud de las mujeres», a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.
Amb l’objectiu de visibilitzar i promoure les creacions de l’alumnat de la UA, el Museu de la Universitat d’Alacant acull, per primera vegada, l’obra d’un dels seus alumnes diplomats, Meteoroide, de Carlos Pastor. La instal·lació de l’obra començarà demà dijous, 27 de febrer, al pati del MUA, on s’exposarà fins al mes de juliol.
Les matemàtiques es troben sota la pell. La geometria de les cèl·lules és fonamental en biomedicina per a tractar d’emular la naturalesa creant òrgans artificials o per a descobrir algun creixement cel·lular anòmal. Aquestes són algunes pinzellades de la xarrada «La geometría de tu vida» oferida per la divulgadora i doctora en Matemàtiques per la Universitat de Sevilla, Clara Grima...
L’homenatge, organitzat per l’Institut Cervantes i la Càtedra Vargas Llosa, va tenir lloc ahir de vesprada a l’Institut Cervantes i va comptar també amb les intervencions del crític peruà Efraín Kristal i el director de la Càtedra Vargas Llosa, Juan Jesús Armas Marcelo, com a moderador.
La companyia de teatre de València Bambalina Teatre Practicable representa demà dimecres, 26 de febrer, l’obra Hamlet, de William Shakespeare, en versió de Jaume Policarpo. El Paranimf acollirà aquesta representació a les 11.30 hores, inclosa en la programació Cultural de la UA (ACUA).
La Universitat d’Alacant i SEGITTUR, a través de la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, organitzen el I Curs de Direcció i Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que tindrà lloc aquesta setmana a Alacant.
Les investigadores de la Universitat d’Alacant Carmen Nájera i Emilia Morallón apareixen entre les millors científiques espanyoles, segons el rànquing fet pel grup per a la Difusió de l’Índex h (DIH). Aquest rànquing destaca un total de 427 investigadores residents a Espanya atenent el seu índex h o índex d’impacte (nombre de citacions dels seus articles) per al període març 2019 a gener 2020.
Demà dimarts, 25 de febrer, a les 18.45 hores, comença el I Seminari sobre Sociologia del Coneixement i de la Ciència: «Ciència i veritat», a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) amb la conferència inaugural «En defensa de la racionalidad sociològica», a càrrec del professor Cristóbal Torres Albero, catedràtic de Sociologia i president del CIS (Centre d’Investigacions Sociològiques) durant el període 2016-2018.
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) acollirà demà dimarts 25 de febrer, a les 20 hores, la presentació del llibre Conversa amb Ximo Caturla, de Laura Soler.
El rector Manuel Palomar presidirà l’acte al costat de l’autora Laura Soler, l’escriptor Ximo Caturla, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, i Vicent Vidal, prologuista del llibre.
Ensenyar a crear negocis. Aquesta és la missió del nou programa intensiu de validació de mercat i models de negoci posat en marxa enguany des de la Universitat d’Alacant. Denominat ua:emprèn Lean CT i dirigit a membres de la comunitat universitària disposats a llançar un projecte d’emprenedoria de base científica o tecnològica...
Per primera vegada, estudiants d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant, Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández, i Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de l’associació de fabricants ceràmics Hispalyt, han treballat de manera conjunta per a buscar noves maneres de percebre l’espai a través de paraments ceràmics.
Vora de 1.800 estudiants inscrits per a participar les Olimpíades 2020 organitzades a la Universitat d’Alacant i l’estrena de la I Olimpíada d’Història de l’Art, inclosa dins del grup de les Olimpíades del Saber, promogudes per la Facultat de Filosofia i Lletres, són les novetats amb què ha començat aquesta competició per a estudiants de Batxillerat i ESO a la UA.
Armando Alberola va rebre el guardó de la Comissió Cívica «Màrtirs de la Llibertat» del Palamó dissabte passat en el transcurs de la marxa cívica que cada any organitza l’associació de veïns per a commemorar l’afusellament el 1844 dels liberals dirigits per Pantaleón Boné davant del Panteó dels Guijarro, situat prop del cementeri del Palamó.
Al voltant d’una vintena d’estudiants de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant han organitzat unes jornades per a acostar i divulgar la ciència. La trobada, que ha despertat gran interès entre els estudiants de la UA i compta fins al moment amb cent inscrits, tindrà lloc els dies 25 i 26 de febrer de 2020 a la sala d’actes de l’aulari II.
L’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA), dins del marc del projecte CAMPUSHABITAT5U, dissenyat per a impulsar la millora de l’hàbitat i el territori, celebra el dimarts 25 de febrer a la Universitat d’Alacant la IV Jornada sobre Aspectes Econòmics i Ambientals en la Gestió de Residus, amb cinc ponències.
El rector de la Universitat d’Alacant va assistir aquest dimecres a la presentació del I Pla Estratègic de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent, un projecte que ha sigut desenvolupat pel Departament de Sociologia de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials després del conveni rubricat a l’abril del passat any per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el rector de la universitat alacantina.
El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat la convocatòria d’eleccions al Rectorat, tal com està previst en l’article 66.2 de l’Estatut de la UA. La jornada de votacions tindrà lloc, en primera volta, el pròxim 7 de maig.
El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant farà demà dijous, dia 20 de febrer, la seua reunió ordinària mensual en la qual, entre altres temes de l’ordre del dia, es donarà a conèixer el calendari de les eleccions al rectorat.
La Universitat d’Alacant ha fet avui un acte de reivindicació contra l’homofòbia en l’esport en el qual s’ha llegit i firmat l’adhesió de la institució a La Lliga Arc Iris i esportistes dels equips universitaris han posat amb braçalets de capità amb els colors de l’arc de Sant Martí.
La Universitat d’Alacant celebra dijous el Dia Mundial de la Llengua Materna, instaurat per la UNESCO amb el propòsit d’impulsar la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La Facultat de Filosofia i Lletres és l’encarregada d’organitzar aquest acte amb l’objectiu de reivindicar-les i que no es perden.
L’acte començarà a les 11.30 hores en el monòlit que hi ha davant la Facultat de Filosofia i Lletres amb la intervenció del degà, Juan Mesa...
Investigadores del Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biología Evolutiva de la Universitat de València i del Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi de la Universitat d’Alacant han constatat un nou motiu de disminució del nombre de teuladins en àrees urbanes: la substitució de la gespa natural per l’artificial als parcs. Durant quatre anys han constatat que el nombre de teuladins s’ha reduït fins a un 60 %.
«El turismo residencial en un nuevo contexto» serà el tema central d’una nova activitat de la Seu Universitària de Torrevella, a càrrec de l’investigador l’Institut d’Investigacions Turístiques i professor de la UA Marco Celdrán, qui impartirà aquesta conferència demà dijous 20 de febrer a les 19 hores al Palau de la Música de Torrevella.
El paranimf de la Universitat d’Alacant acollirà, entre aquest dijous i divendres, la graduació de 313 –dels 554 que es van graduar el curs passat– estudiants de les deu titulacions que alberga la Facultat de Dret en el marc de la celebració dels actes en honor al patró dels juristes, Sant Raimon de Penyafort.
El pròxim dijous 20 de febrer s’inaugura un nou seminari a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) dedicat a Crónicas de Nueva Tabarca. Coordina i imparteix aquest seminari l’autor del llibre del mateix títol, Armando Parodi, coeditat per Publicacions de la UA i l’Ajuntament d’Alacant.
Seixanta estudiants es donaran cita en el Taller Arquitectura amb Ceràmica, en col·laboració amb l’Associació de Fabricants Ceràmics Hispalyt i la revista ‘Conarquitectura’.
El taller tindrà lloc al MUA els dies 20 i 21 de febrer i comptarà amb un total de tres xarrades, tres sessions de treball i una sessió d’exposició i debat.
Els joves estudiants universitaris, malgrat tenir disponible informació abundant i de qualitat, continuen incorrent en conductes i comportaments de risc en matèria de salut sexual i reproductiva, fet que implica un augment d’embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual en la població jove. Aquest és el resultat de la investigació duta a terme per la professora de la Universitat d’Alacant, Alba Navalón Mira.
La Universitat d’Alacant participa, per segon any, en la segona edició del saló virtual UNIferia, que organitza la Crue Universitats Espanyoles entre el 17 i el 28 de febrer, dedicada als estudis de grau, i del 23 al 27 de març la primera edició dedicada als estudis de postgrau. L’objectiu d’aquest saló virtual és ajudar els estudiants a obtenir tota la informació relativa a l’oferta acadèmica de 54 universitats espanyoles.
La Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) dedica una jornada a la «Didàctica dels riscos naturals i els problemes socioambientals», demà dimarts, 18 de febrer, des de les 17.30 fins a les 20 hores.
Organitzada per l’Associació Espanyola de Geografia i Grup d’Investigació i d’Innovació en Educació Geogràfica i Històrica de la UA, la jornada inclou la conferència «La enseñanza funcional y activa.
La programació d’ACUA d’aquest quadrimestre presenta La Bíblia contada per Xavi Castillo, un espectacle en valencià amb una versió despreocupada, còmica i actual de la Bíblia. La representació tindrà lloc dimecres,19 de febrer, a les 20 hores al Paranimf de la UA...
Prop de 500 persones, de les quals 130 participants de 6 i 16 anys, s’han donat cita aquest matí a la Universitat d’Alacant per a participar en la First Lego League, FLL, la competició de robòtica infantil més important del món.
Amb l'objectiu de posar en valor la importància que les diverses llengües han tingut al llarg de la història en les civilitzacions mediterrànies, aquest matí s'ha inaugurat a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant el seminari permanent interdepartamental Mediterrani: cresol de llengües i cultures.
Dimarts passat, 11 de febrer de 2020, les científiques de la Universitat d'Alacant Amparo Marco, del Grup d'Investigació d'Astrofísica Estel·lar, i Paula Gabriela Benavidez, del Grup d'Investigació d'Astronomia i Astrofísica, van mostrar els secrets de l'univers en una trobada celebrada al Museu d'Art Contemporani d'Alacant-MACA, amb motiu dels actes programats entorn del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
La Universitat d'Alacant acull demà la fase provincial de la competició de robòtica "First Lego League (FLL)", que reunirà més de 130 estudiants d'entre 6 i 16 anys a l'Aulari II.
L'Associació Espanyola d'Entomologia (AeE) ha designat per unanimitat l'Estació Biològica/Jardí Botànic Torretes com a Reserva Entomològica dins del seu programa de xarxes entomològiques d'Espanya. La proposta va partir de l'Institut d'Investigació CIBIO (Centre Iberoamericà de la Biodiversitat) de la Universitat d'Alacant amb el suport de l'Ajuntament d'Ibi.
Tots els equips de la Secció Esportiva Federada de la Universitat d'Alacant tenen, des d'aquesta setmana, una nova denominació i un nou logotip que fa les funcions dels clàssics escuts dels clubs esportius. La iniciativa, llançada des del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, unifica així el nom dels conjunts, que passen a denominar-se únicament i oficial “Universitat d'Alacant”.
El conveni signat entre el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el ministre cubà d’Educació Superior, José Ramón Saborido, estableix «que els títols que s’emetran com a resultat del doctorat en Ciències Informàtiques seran reconeguts per les institucions dels dos països que formen part de la iniciativa».
Dilluns que ve, 17 de febrer, a les 19.30 hores, tindrà lloc a la seu de la Universitat d'Alacant (c/ Sant Ferran, 40) la presentació i projecció del documental L'home més perillós d'Europa, Otto Skorzeny a Espanya. L'acte comptarà amb l'assistència dels directors del documental, Pedro Echave i Pablo Azorín Williams, i serà presentat pel catedràtic de la Universitat d'Alacant Juan Antonio Ríos Carratalá.
Per primera vegada, un estudi del Laboratori de Zones Àrides i Canvi Global de la Universitat d’Alacant, dirigit per Fernando T. Maestre i publicat en la revista Science ha revelat que, a mesura que el balanç de sequedat s'incrementa, els ecosistemes àrids del nostre planeta canvien de manera brusca.
Al voltant de 130 estudiants de centres de tota la província participen aquest dissabte, 15 de febrer de 2020, en la competició de robòtica "First Lego League (FLL)" que acull la Sala d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant (UA). En total deu equips competiran en aquesta fase local per a joves d'entre 10 a 16 anys amb l'objectiu de despertar l'interès i promocionar la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) en un entorn creatiu, en equip i divertit.
La Seu Universitària Ciutat d'Alacant organitza demà divendres, 14 de febrer, la taula redona “De la volta al món de Magallanes-Elcano a la Volvo Ocean Race” a les instal·lacions de Sant Ferran, 40, a les 19 hores.
Durant aquesta setmana, dedicada a la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, més de 160 estudiants de 1r i 3r de l'ESO dels instituts Luis García Berlanga de Sant Joan, Haygon de Sant Vicent del Raspeig i, des d'Alacant, Cavanilles i Figueras Pacheco han recorregut el campus de la Universitat d'Alacant des d'una perspectiva de gènere.
Els rectors i les rectores de les universitats de la Xarxa Vives, que integren el Consell General de la institució, han acordat en la reunió que va tenir lloc ahir a Tortosa (el Baix Ebre) l’adopció de mesures per a avançar en l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que defineix l’Agenda 2030 de l’Assemblea General de Nacions Unides.
La Universitat d'Alacant i Publicacions de la UA participen en la IV Plaça del Llibre, que es desenvoluparà des del divendres 14 i fins al diumenge 16 de febrer de 2020 a la plaça del Port d'Alacant.
Amb la finalitat de donar visibilitat al llibre en valencià, l'activitat la Plaça està estructurada en jornades.
Al voltant de 60 científiques i científics de la Universitat d'Alacant s'han sumat al Global Women’s Breakfast, projecte global promogut per la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (IUPAC) obert a tota la comunitat universitària per a compartir experiències, idees, projectes i debatre sobre la situació de la dona en la ciència.
La Facultat d'Educació de la UA retrà homenatge a l'escriptora catalana Mercé Rodoreda, amb una jornada demà dijous 13 de febrer a les 10: 30 hores en la Sala d'actes de la Facultat. En col·laboració amb el Servei de Llengües de la UA, la jornada inclou una xarra col·loqui amb l'escriptor...
En el marc de la taula redona ‘Ciència en Femení’, que ha tingut lloc avui al campus de la Universitat d’Alacant amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.
El Seminari Permanent Interdepartamental Mediterrani: Cresol de Llengües i Cultures naix amb l’objectiu de posar en valor el coneixement sobre el paper rellevant que les diferents llengües, en els corresponents sistemes d’escriptura i suports, han exercit en un context com el Mediterrani al llarg de la història.
Continua el cicle Gastronomia, Vi i Cinema a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) amb una nova sessió que tindrà com a protagonista Luis Ivars, compositor i vicepresident de l'Aliança Europea de Compositors de Cinema, qui oferirà la xarrada «Música para imagen y paladar», demà dimecres 12 de febrer a les 19 hores.
Amb la capacitat completa tindrà lloc demà dimarts, 11 de febrer de 2020, el segon dels Desdejunis amb empreses i institucions que organitza la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.
Enfocat a l’alumnat, per a poder conèixer empreses en les quals fer les pràctiques, comença a les 10.00 hores a la sala de graus de l’edifici Germà Bernàcer del campus.
La Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) han estat escenaris de les competicions locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que han tingut lloc del 6 al 8 de febrer.
En el marc del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer), la Universitat d’Alacant acollirà demà dimarts 11 de febrer, a les 10 hores a la sala d’actes de la Facultat de Filosofia i Lletres II (Geografia i Història), la taula redona «Ciència en Femení» amb l’objectiu de visibilitzar l’aportació de les dones en l’avanç científic i social...
La facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant reprèn un any més les accions encaminades a visibilitzar el futur professional de les persones que s'hi graduen amb el seu Programa de Foment d'Ocupació 2019-2020 Tertúlies-Cafè.
L’Aula Ciutat de la Seu Universitària de la UA a Alacant dedicarà la pròxima sessió de la seua programació, el pròxim dimecres 12 de febrer a les 19 hores, a trobar solucions basades en la naturalesa en el disseny de les nostres ciutats. La cita tindrà lloc a les instal·lacions de Seu del carrer Sant Ferran 40, amb una conferència a càrrec de Xavier Mayor Farguell, doctor en Biologia, expert en Ecologia Aplicada i en Sostenibilitat.
El pròxim dijous 13 de febrer, a les 19 hores, l’Institut Cervantes de Madrid, acollirà la presentació del llibre Otra Antología de Raúl Zurita (Col·lecció premi «José Donoso». Universitat de Talca, Xile, 2019) amb selecció i pròleg dels professors de la UA autors de la publicació. L’acte serà presentat pel director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero...
Fundació Aquae i la Universitat d’Alacant, juntament amb les empreses Interlab i Labaqua, han posat en marxa un Doctorat Industrial sobre Microplàstics, centrat en la detecció i la caracterització d’aquests residus inferiors a 5mm que representen un problema ambiental d’escala planetària.
La novena edició de Torrevella Zero comença avui amb els paisatges productius en la llacuna de la Mata com a tema central. La Seu Universitària de Torrevella, l’Ajuntament i l’assignatura de Projectes Arquitectònics de la UA col·laboren en aquesta iniciativa estructurada en quatre tallers...
El pròxim dilluns 10 de febrer a les 19 hores, la Seu Universitària Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), acollirà la conferència «La gastronomía y el turismo gastronómico» a càrrec de Josep Bernabeu, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra-UA-Dénia. La conferència s’emmarca en el programa de conferències al voltant del XXV Aniversari d’Estudis de Turisme de la UA, dissenyat pel Secretariat de Seus i l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques.
Un panteó familiar a Villanueva del Río Segura, Múrcia, obra del professor de Projectes Arquitectònics de la Universitat d’Alacant Javier Sánchez Merina, produirà cada dia, amb el primer raig de sol, un arc de Sant Martí. És el projecte OTRI, que ha consistit en el disseny i pròxima construcció d’aquesta obra, en el qual la ciència i l’arquitectura s’han unit...
Juan Miguel Gómez dirigeix els equips de taekwondo federat i universitari de la Universitat d’Alacant des de fa 7 temporades i els taekwondistes als quals dirigeix han aconseguit diversos èxits com el subcampionat d’Espanya per clubs de María José Alfocea o dos campionats d’Espanya de parataekwondo, aconseguits per Antonio Aparicio, a més la plata en el Campionat autonòmic sub-21 de José Tomás.
Rafael Muñoz, vicerector de Campus i Tecnologia de la Universitat d’Alacant ha fet lliurament del premi del II Repte «Mou-te per la UA» del curs que s’ha desenvolupat entre el 16 de desembre del 2019 i el 17 de gener del 2020. La guanyadora ha sigut Fátima Zahra, estudiant del grau en Arquitectura Tècnica...
Demà divendres, 7 de febrer, arranca una nova edició del Cicle Cinema en Valencià, a les instal·lacions de la Seu Ciutat d’Alacant de Sant Ferran 40 i, per primera vegada, el cicle es programa també al campus d’Alcoi de la UA, que també començarà demà divendres, 7 de febrer.
Astrofísica Estel·lar, amb Amparo Marco, Arqueologia, amb Sonia Gutiérrez, i Economia, amb Carmen Herrero, reben les subvencions públiques de Conselleria.
A la convocatòria es van presentar 118 sol·licituds, de les quals tan sols 37 han aconseguit finançament, tres d'elles de la UA.
En l’actualitat, les dones i xiquetes troben barreres de molts tipus, a vegades molt subtils, que dificulten la seua presència en la ciència.
El 10 de febrer arranca un ampli programa d’activitats amb l’objectiu de vincular escolars amb investigadores i projectar referents femenins en ciència i tecnologia.
La Seu Universitària d’Elda ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova programació per al primer semestre de 2020. La programació ha sigut desgranada per la directora de la seu, Charo Navalón, el coordinador tècnic de les Seus Universitàries i Cursos d’estiu de la UA, Hèctor Rubio, i el regidor de Relacions amb les Universitats de l’Ajuntament d’Elda, Amado Navalón.
Continua el cicle Gastronomia, Vi i Cinema en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) amb un nova sessió protagonitzada pel productor i crític gastronòmic Pepe Barrena, premi nacional de gastronomia i premi Euskadi de gastronomia, entre d’altres. La cita tindrà lloc demà dijous 6 de febrer a les 19 hores, amb la conferència audiovisual «Cine y Gastronomía: El panorama gastronómico ¡secuencia a secuencia!».
La programació de cultural de la UA (ACUA) per a aquest segon quadrimestre del curs començarà el pròxim divendres que ve 7 de febrer a les 20 hores amb la projecció de la pel·lícula Mirando al Mar, l’últim treball del cineasta alacantí i també treballador de la UA Ángel Puado.
La mostra, que estarà oberta al públic fins al 15 de març, inclou objectes del Centre d’Art Modern de Madrid i ofereix un recorregut que reflecteix aquells moments històrics a través de primeres edicions, periòdics de l’època, llibres signats i objectes personals dels autors com discos, correspondència o fotografies originals.
Faust Ripoll, director del Servei de Cultura de la Universitat d’Alacant, Andrés Montoyo, director de l’Escola Politècnica Superior, i Josué Nescolarde, subdirector de Postgrau, Comunicació i Alumnat de l’EPS, inauguraven ahir dilluns, 3 de febrer, el Mes Cultural de l’EPS.
Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, l’Associació de Dietistes-Nutricionistes Universitaris d’Alacant (ADINU Alacant) organitza una jornada temàtica centrada en el pacient oncològic el pròxim dijous 6 de febrer a la sala d’actes de l’Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant.
L’objectiu del conveni que avui han signat el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i Josep Amand Tomàs Vallejo, president de la Foguera Sèneca-Autobusos d’Alacant, és fomentar les tradicions culturals al voltant de la festa alacantina orientat als alumnes estrangers de la Universitat d’Alacant.
Descobrir com els investigadors han arribat a generar eines làser amb propietats tan exòtiques i noves com el torque, el parell motor, de la llum, que permeten fotografiar i manipular els processos més breus que ocorren en la nostra naturalesa, serà el tema central d’una nova cita de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant, de la mà de l’investigador Carlos Hernández.
Avui comença la fase presencial del II Curs d’Especialització en Intel·ligència Estratègica de la Universitat d’Alacant promogut pel Departament d’Organització d’Empreses de la Facultat d’Econòmiques i Empresarials i l’Observatori Virtual de Transferència de Tecnologia de la Universitat d’Alacant...
En concret, del 3 al 7 de febrer de 2020, la UA acull diversos tallers pràctics sobre intel·ligència estratègica amb gran presència internacional.
Actualitat Universitària
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
Tel: (+34) 96 590 3400
Fax: (+34) 96 590 3464
Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464