Saltar apartados

Revista digital de la Universitat d'Alacant

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

22/02/2018
El catedràtic de la UA Augusto Beléndez, nou director de la Revista Española de Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF)

Amb més de 30 anys de recorregut, la Revista Española de Física, publicada per la RSEF amb una periodicitat trimestral, està dedicada a aspectes acadèmics, pedagògics i socials de la física i pretén fer de pont de comunicació entre els diferents sectors d’aquesta a Espanya, i ofereix un canal d’informació, discussió i debat sobre els seus problemes específics i sobre la seua situació en el món.

22/02/2018
La Universitat d'Alacant estudia els efectes del canvi climàtic a la Font Roja

El Parc Natural de la Font Roja serà un dels escenaris del projecte Net to Net, un programa de voluntariat ambiental que permetrà conèixer els efectes del canvi climàtic a través de la incidència que té en les plantes.

22/02/2018
La Seu Universitària d'Oriola homenatja l'escriptora Gloria Fuertes amb la conferència "Lecturas incompletas"

La trobada tindrà lloc demà divendres 23 de febrer, a les 20:00 hores, al Col·legi Diocesà Santo Domingo d’Oriola, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

21/02/2018
Prop de tres-cents diplomats de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant recullen els seus diplomes en els actes de graduació

Dos-cents setanta-nou estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant han acabat els seus estudis i participen, demà dijous i el divendres 23 en els actes de graduació.

21/02/2018
El professor Álvaro Morote parlarà de la sequera i l'escassetat d'aigua a Alacant

El professor de l’Institut Interuniversitari de Geografia de la UA, Álvaro Morote, oferirà una conferència demà dijous, 22 de febrer, en la Seu ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) titulada «La sequía y escasez de agua en la provincia de Alicante».

21/02/2018
L'escultor Moisés Gil oferirà una conferència en el cicle "Veus des de l'art" de Torrevella

La conferència de l’escultor i professor de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València ens acostarà a comprendre com els aspectes involutius de la nostra societat influeixen en la creació de l’obra d’art...

21/02/2018
La Seu Universitària de Petrer presenta l'obra de teatre Besos

Besos és una obra fresca, dinàmica, còmica, quasi un musical, però sense arribar a ser-ho. Utilitzant les cançons o les lletres d’aquestes com a nexe d’unió de les diverses escenes, l’obra tracta amb acidesa les misèries humanes davant de l’amor...

21/02/2018
La Seu Ciutat d'Alacant fa una xerrada sobre Zelàndia, el setè continent submergit al Pacífic

La xarrada, organitzada per Pedro Alfaro, catedràtic del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, posarà sobre la taula el recent reconeixement de Zelàndia com el setè continent i exposarà quines són les seues característiques geològiques que el converteixen en un punt clau per a entendre l'evolució climàtica del planeta.

21/02/2018
CONVOCATÒRIA A MITJANS. La Universitat d%u2019Alacant acull l%u2019acte d%u2019ingrés com a membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana de José Miguel Sempere Orts

L’investigador de la UA s’incorporarà a l’acadèmia en un acte que tindrà lloc aquest dijous, 22 de febrer a partir de les 18.30 hores a la sala d’actes de l’edifici de Sant Ferran de la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant.

20/02/2018
Francisco Mora, nou president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, ha assumit la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes en un acte que ha tingut lloc al campus de Vera, i al qual han assistit la resta de rectors de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

20/02/2018
L'Ajuntament i la Seu de la UA de Torrevella organitzen un curs sobre la nova llei de contractes del sector públic

El curs, que és gratuït, es desenvoluparà els dies 26 de febrer i 2 de març, de 9 a 12 hores. I els dies 6 i 9 de març, de 9 a 13 hores, a la sala de plens de l’ajuntament.

20/02/2018
La UA commemora el Dia Internacional del Guia de Turisme amb una taula redona sobre Hospitalitat

Coincidint amb la commemoració del Dia internacional del Guia de Turisme, demà dimecres, dia 21 de febrer, tindrà lloc una taula redona sota el lema: "Guies de turisme: ambaixadors d’hospitalitat".

20/02/2018
La UA presenta el Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA

El cicle està integrat per tres actuacions a Crevillent, la Vila Joiosa i Alacant, aquesta última solidària a favor de la Fundació Noray Projecte Home Alacant, a l’Auditori Provincial de la Diputació d’Alacant (ADDA).

20/02/2018
La Universitat d'Alacant presenta la tercera edició del concurs internacional de vídeos didàctics European Video Contest

Les noves tecnologies han revolucionat la metodologia d’ensenyament en tots els nivells educatius. De fet, la Universitat d’Alacant organitza un altre any el concurs internacional de vídeos didàctics III European Video Contest, en el qual els participants mostren –a la població general sense coneixements previs sobre el tema- com desenvolupar alguna tècnica relacionada amb la seua professió.

20/02/2018
Nou cicle sobre Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la Seu Ciutat d'Alacant

El cicle constarà de quatre sessions en les quals tractarà els enormes beneficis que l’Activitat Física i l’Esport en la integració social, el tractament del càncer de mama, l’educació en els joves o l’anàlisi del rendiment esportiu com predictor de resultats.

20/02/2018
Empreses col·laboratives i abusos al consumidor en Internet, temes del III Concurs de Debats Jurídics a la Universitat d'Alacant

La competició enfrontarà enguany sis equips, formats per dos estudiants cadascun. En aquesta edició els participants procedeixen del màster universitari en Advocacia, del grau en Dret, del grau en DADE i del grau en Criminologia.

19/02/2018
Investigadors de la UA creen un nou mètode per a identificar estrelles de neutrons "camuflades"

Investigadors de la Universitat d’Alacant han liderat un treball que ha permès desenvolupar un nou mètode a nivell internacional per a identificar estrelles de neutrons “camuflades” i distingir-les dels forats negres, un avanç que suposa haver “arrabassat” un altre secret al cosmos.

AppCRUE
19/02/2018
Manuel Palomar reivindica el paper de Fundeun com a nexe d'unió entre empresa i universitat

Empresa i Universitat s’han reunit avui per a donar la benvinguda al nou president de Fundeun, Manuel Cazorla, i acomiadar el president sortint, Iván Sempere, en un acte presidit pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, al qual han assistit prop de mig centenar de persones.

19/02/2018
CONVOCATÒRIA A MITJANS DE COMUNICACIÓ - Canvi de presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, CRUPV

El rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora assumirà demà la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV), de mans de Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant.

19/02/2018
La primavera valenciana arriba al Paranimf amb l'obra teatral "Vives"

Les càrregues policials a l’Institut Lluís Vives l’any 2012 arran de la coneguda com a Primavera Valenciana constitueixen l’argument de l’obra teatral Vives, que es podrà veure al Paranimf de la Universitat d’Alacant dimecres que ve, 21 de febrer, a les 11.30 hores (entrada 3 euros).

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464