Saltar apartados

La Biblioteca Visual Classes de la Universitat d'Alacant celebra el seu primer aniversari amb 7.200 visites

Creada per l'Escola Politècnica Superior i l'Associació IC+

Durant el mes de setembre es compleix un any des que es va engegar la Biblioteca Visual Classes, un dels projectes més capdavanters de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant i de l'associació de suport a l'estudiant IC+. La Biblioteca Visual Classes és una eina %u201Cinnovadora i de gran utilitat%u201D, que posa a la disposició dels estudiants gran quantitat de contingut docent en format audiovisual. Gràcies als nous dispositius mòbils d'accés a Internet, tot aquest material està disponible en qualsevol lloc i a qualsevol hora.

Amb més de 7.200 visualitzacions registrades, amb aquest projecte, l'Escola Politècnica Superior s'ha convertit en una de les facultats pioneres en el territori nacional quant a innovació, adaptació de continguts a les noves necessitats dels estudiants i utilització de les noves tecnologies de la informació.

Els continguts disponibles en la Biblioteca Visual Classes són en la seua majoria de producció pròpia, encara que es compta amb una col·lecció de vídeos pertanyents al grup d'investigació Aedificatio i al Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics. Segons els responsables del projecte, no es descarta que seguir afegint continguts realitzats externament %u201Csempre que siguen d'utilitat per als alumnes%u201D.

Actualment la Biblioteca Visual compta amb més de 85 hores de video en alta definició de producció pròpia, la major part de les quals cobreixen diverses assignatures de diferents titulacions com a Enginyeria d'Obres Públiques i Enginyeria en Informàtica. A més, el projecte porta associat quasi la totalitat del treball a pràctiques en empreses per als alumnes, per la qual cosa cada quadrimestre s'han generat 9 llocs nous accessibles per a alumnes de diferents titulacions. Els alumnes que han participat en aquestes pràctiques no solament han pogut acostar-se al que serà el seu futur professional sinó que també han contribuït a millorar la qualitat i el nivell de l'ensenyament del seu centre d'estudis..

L'objectiu de cara al futur és fer extensiu el servei %u201Ca tots els alumnes de l'escola politècnica, ampliant de forma significativa tant la quantitat com la qualitat dels continguts%u201D. En una primera fase que vol introduir subtítols en diversos idiomes, la qual cosa ampliarà l'oferta de pràctiques en empresa i la possibilitat que alumnes estrangers o de beques d'intercanvi tinguen un millor accés a la seua formació acadèmica.

Informació d'interès:

Pàgina del projecte

Contacte amb Coordinador (Anes): aortigosa@icplus.es

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464