Saltar apartados

La UA inaugura la mostra "Fotoperiodisme. Imatges de la Transició" a Alcoi

transicion

Alacant, 2 de setembre de 2011

El president del Centre Alcoià d'Estudis i Arqueològics (CAEHA), José María Soriano, i el director del Secretariat de Cultura de la UA, Carles Cortés, van inaugurar ahir en Vil·la Vicenta-El Salt, d'Alcoi, la mostra Fotoperiodisme. Imatges de la Transició, a càrrec de Paco Grau, que va ser reporter gràfic del periòdic Ciutat d'Alcoi durant molts anys i que, actualment, treballa de col·laborador. La mostra es va exhibir en la sala Aifos de la UA durant el passat mes de febrer.

L'exposició, que arreplega a través de fotografies publicades i inèdites la història quotidiana d'Alcoi i la seua comarca a partir de 1978, i recorren el període de la transició democràtica fins a 1988, són %u201Ccròniques periodístiques completes concentrades en una mil·lèsima de segon%u201D, segons comenta el director del diari Ciutat d'Alcoi, Ramón Climent Vaello.

Des de Carrillo a les persones de les barriades, passant per personatges de la vida política com Suárez, Fraga, Gil Albert; les religioses en els seus convents i els sindicalistes, els protagonistes d'aquestes fotografies conformen un complet mosaic, necessari per a entendre els canvis d'aquell període, tant a nivell polític com a social.

L'exposició, patrocinada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA i el diari Ciutat d'Alcoi, ha comptat amb la col·laboració de l'Arxiu de la Democràcia de la UA. La mostra es podrà visitar fins a l'1 d'octubre. Entrada lliure

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464