Saltar apartados

El rector destaca els assoliments de la UA i incideix en els problemes de tresoreria de les universitats en el seu discurs d'obertura de curs

obertura_curse_2011

Alacant, 23 de setembre de 2011

La Universitat d'Alacant ha inaugurat avui oficialment el nou curs 2011-2012 amb un Solemne Acte Acadèmic en el qual José Luis García Delgado (catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i Acadèmic de nombre de la Real Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques), i Eusebio Leal Spengler (doctor en Ciències Històriques i Historiador de la Ciutat de l'Havana, Cuba) han sigut investits doctors honoris causa. Els professors Andrés Pedreño Muñoz i Miguel Louis Cereceda han exercit de padrins de García Delgado i Eusebio Leal, respectivament.

L'acte ha començat amb la lectura de la Memòria del curs 20010/2011 a càrrec de la Secretària General, Nuria Fernández i, després de la investidura dels doctors honoris causa, la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Facultat de Dret, María Teresa Soler Roch, ha oferit la lliçó inaugural %u201CDeure contribuir i dret de propietat en l'àmbit de protecció dels drets humans%u201D.

El rector ha volgut remarcar en la seua intervenció algunes de les actuacions que la UA va dur a terme el passat curs acadèmic, com l'engegada del grup d'Alt Rendiment Acadèmic (LLAURA) en el Grau en Enginyeria Informàtica. Aquest curs acadèmic 2011-2012 les facultats de Ciències i Dret també incorporaran grups d'Alt rendiment.

Un altre dels assoliments destacats per Jiménez Raneda ha sigut el projecte Mediterranean Internacional Campus, amb el qual les universitats d'Alacant i Miguel Hernández han concorregut conjuntament al Programa Campus d'Excel·lència Internacional i que ha superat la primera Fase. El pròxim 20 d'octubre es realitzarà la presentació pública del projecte davant la Comissió Internacional, tal com ha assegurat avui el rector. D'altra banda, ha ressaltat un assoliment de màxima importància, segons les seues paraules: l'aprovació el passat 21 de març del Pla Especial de Reserva de Sòl Dotacional Públic de la Universitat d'Alacant, que abasta una superfície d'uns 159.000 m2. %u201Cun pas fonamental per al desenvolupament del nostre Parc Científic%u201D.

Raneda, no ha volgut finalitzar la seua intervenció sense fer al·lusió a les dificultats de tresoreria que afronten les universitats de la comunitat valenciana. En aquest sentit, a apel·lat al Conseller d'Educació, present en l'acte, per a recordar-li que, a pesar que el passat any quedara signat el Pla Plurianual de Finançament del Sistema Universitari Públic Valencià 2010/2017, %u201Cles demores que hem experimentat i que experimentarem en la recepció d'alguna de les mensualitats compromeses, han sotmès i van a sotmetre a les nostres institucions a uns problemes de tresoreria considerables. Açò està donant lloc a endeutaments a curt termini que comporten onerosos costos financers i a severes dificultats en el compliment de les nostres obligacions de pagament amb els nostres proveïdors%u201D.

D'altra banda, durant el transcurs de l'acte s'ha fet lliurament de la Medalla d'Or de la Universitat d'Alacant a Francisco Javier Sogorb Guerra, qui anara gerent de l'Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA) i s'han atorgat distincions al personal que ha aconseguit l'edat de jubilació (40) i als treballadors i treballadores que compleixen 25 anys al servei de la institució (45).

Entre els assistents a l'acte es trobaven, el conseller d'Educació, Formació i Ocupació, José Ciscar, el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, el director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, José Miguel Saval, l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, l'alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig i presidenta de la Diputació d'Alacant, Luisa Pastor, l'ambaixador de Cuba a Espanya, Alejandro González Galiano i la subdelegada del Govern, Encarna Linares.

obertura_curse_2011_2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464