Saltar apartados

Els mitjans de comunicació a debat en el V Fòrum Cívic sobre Prevenció del Racisme i la Xenofòbia

fòrum_racisme

Alacant, 19 de setembre de 2011

Els mitjans de comunicació són l'objecte d'anàlisi en el V Fòrum sobre Prevenció del Racisme i la Xenofòbia, que se celebra el dijous 22 de setembre de 2011 en la Universitat d'Alacant. Amb el títol “Racisme i discriminació en els mitjans de comunicació” i per a analitzar els aspectes i factors més rellevants que defineixen les relacions socials i humanes dels diferents grups ètnics que conformen la nova societat espanyola, es donaran cita en la sala de graus de la Facultat de Dret autoritats, professionals de la comunicació, periodistes i investigadors.

El Fòrum, conscient de l'augment de sentiments xenòfobs o racistes que enterboleixen la convivència pacífica dels anomenats "nous ciutadans" i de la importància que té analitzar amb transparència els canvis socials que es produeixen en la societat del segle XXI, pretén abordar amb rigor i claredat acadèmica aquests temes i definir els obstacles a la integració “de l’altre” en la societat, ajudar a elaborar eines de contacte entre les diferents sensibilitats i defensar la integració de tots en la nostra societat comuna.

L'acte d'inauguració, a les 10.00 hores, comptarà amb les intervencions de la vicerectora d'Extensió Universitària de la UA, Josefina Bueno, la degana de la Facultat de Dret de la UA, Amparo Navarro, el director general d'Immigració i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana, Josep Maria Felip, i el coordinador del Fòrum Cívic, José Manuel Canales Aliende.

La conferència inaugural, a càrrec de la doctora en Comunicació Audiovisual de la Université Paris-Saint Dennis i investigadora en racisme i mitjans de comunicació, Laura Navarro García, és “Comunicación, racismo y interculturalitat: Construyendo miradas críticas”. Dues taules redones completen la programació. Aquestes són “Mitjans de comunicació, racisme i xenofòbia” i “Influència dels mitjans de comunicació en l'imaginari migratori”. Clausura el Fòrum Gotzone Mora Temprano, secretària autonòmica de Família i Solidaritat.

El V Fòrum és organitzat per la Comissió de Seguiment del Pla Valencià per a la Prevenció de la Discriminació Interètnica, el Racisme i la Xenofòbia, l'Àrea de Ciència Política i de l'Administració del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat i l'Observatori Lucentino d'Administració i Polítiques Públiques Comparades de la Universitat d'Alacant. Patrocinen la Conselleria de Justícia i Benestar Social de la Generalitat Valenciana i la Fundació General de la Universitat d'Alacant.

 

Més informació

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464