Saltar apartados

La dramàtica situació de l'aigua entre la població palestina, en la sala Trànsit de la UA

Alacant, 21 de setembre de 2011

Fins al 15 d'octubre s'exhibeix en la sala Trànsit I la mostra Sigueu de justícia, organitzada per Amnistia Internacional amb el suport del Vicerectorat d'Extensió Universitària. L'exposició arreplega, a través d'imatges i textos explicatius, la situació de la població palestina de Cisjordània i de Gaza, que viu des de fa anys amb una quantitat d'aigua inferior al mínim recomanat per l'OMS per a consum diari, a causa de la política discriminatòria que aplica Israel. La negació de l'accés a l'aigua als palestins suposa una greu violació dels drets humans per part de l'Estat d'Israel.

A Cisjordània, Israel determina la quantitat d'aigua que els palestins poden extraure de l'aqüífer compartit i el volum que els adjudica és insuficient per a cobrir les seues necessitats bàsiques; també controla la recollida de l'aigua de pluja; els palestins no poden excavar nous pous ni rehabilitar els antics sense permís d'Israel, alguna cosa quasi impossible d'obtenir; l'exèrcit controla l'accés a les carreteres que utilitzen els camions cisterna, obligats a donar grans marrades, la qual cosa encareix el preu de l'aigua.

En la Franja de Gaza, el 90 per cent de l'aigua de l'aqüífer costaner està contaminada a causa de la filtració d'aigües residuals i del mar. Però el bloqueig imposat per Israel impedeix que entren materials per a la reparació de les instal·lacions de subministrament i tractament de l'aigua.

Entrada lliure.

sigueu

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464