Saltar apartados

"La història robada" obri el programa Paranimf d'Arts Escèniques de la UA

Història_robada

 

Alacant, 23 de setembre de 2011

El programa Paranimf d'Arts Escèniques de la UA donarà començament el pròxim 4 d'octubre, a les 12.00 hores, en el renovat Col·legi Major universitari, que s'ha rehabilitat tècnicament per a donar cabuda a muntatges de petit format i pressupost reduït. L'obra escollida per a l'obertura és La història robada, de Joan Gomila i Antoni Tugores, a càrrec de la companyia mallorquina La Fornal d'Espectacles.

La representació narra la història de Laura, una jove amb inquietud per conèixer la biografia de l'alcalde republicà Antoni Amer, que li transmet el seu pare, historiador. Segons explica el director, Joan Gomila, "des de la intimitat dels documents, sorgeixen els personatges, que s'endinsen en els dies passats i ens expliquen una història, la història robada, seqüenciada de forma cronològica".

L'obra arranca en el 2002, amb la història de Laura, i viatja fins a finals del segle XIX i principis del XX, fins a arribar al període republicà, on se succeeixen els diferents fets històrics que han marcat la història del present. La història robada és un espectacle evocativo i simbòlic d'una època hereva del "convuls segle XIX, amb les primeres evolucions del liberalisme, el moviment obrer, la consolidació dels principis republicans i la florida del renaixement cultural", comenta Gomila.

"La història robada és també el títol de l'assaig i recopilació històrica de l'investigador i periodista Antoni Tugores sobre la figura d'Antoni Amer Garanya, alcalde de la ciutat de Manacor durant la Segona República. Adscrit al republicanisme federal, creador de nombrosos negocis particulars i impulsor d'avançades iniciatives públiques de tall educatiu, social i sanitari, Garanya va anar vilment assassinat a la fi de 1936, en el cementeri de Son Coletes de Manacor", conclou el director.

El muntatge, que ha obtingut el Premi Projectes Escènics de l'Ajuntament de Palma 2010 i el Premi del Públic al Millor Espectacle Balear en la XV Fira de Teatre de Manacor, s'emmarca en el conveni amb la Xarxa Alcover de promoció i intercanvi d'arts escèniques en les zones geogràfiques que comparteixen la llengua catalana.

Venda d'entrades en Servicam, Fnac, llibreria Compas de la UA i una hora abans de l'actuació en el Paranimf de la UA. Preu: 3 €

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464