Saltar apartados

La producció pròpia, motor del programa Paranimf d'Arts Escèniques de la UA

presen_paranimf

Alacant, 19 de setembre de 2011

Música, dansa i teatre de noves tendències

El Vicerectorat d'Extensió Universitària, amb la col·laboració del Consell d'Alumnes de la UA, presenta el programa d'Arts Escèniques Paranimf corresponent al primer quadrimestre del curs acadèmic 2011-2012. En aquesta ocasió, el cartell integra 19 espectacles de música, dansa i teatre que el seu objectiu és que l'alumnat "participe en la cultura que s'organitza des de la Universitat i li servisca en la seua formació integral com a estímul per a la reflexió, el pensament crític i el coneixement", explica la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno.

 

Producció pròpia

El Vicerectorat d'Extensió Universitària continua apostant per la producció pròpia com a motor de creació de la comunitat universitària i per la formació de l'alumnat. Dins d'aquest àmbit, s'oferirà el 18 d'octubre l'últim muntatge del Teatre Universitari: Nit de Reyes, de Shakespeare, una de les comèdies més atractives que va escriure l'autor anglés, amb enredos argumentals i jocs escènics endiabladamente urdidos.

El 25 d'octubre s'estrenarà l'obra teatral Agnes de Déu, produïda pel Vicerectorat d'Extensió Universitària i dirigida per Fernando Embid. El text Agnes de Déu, de John Pielmeier, se situa en un convent de clausura on ha esdevingut un succés insòlit. Agnes, una jovencísima novícia, ha tingut un bebè sense que ningú, ni tan sols ella mateixa, sabera que estava embarassada. Una psiquiatra indaga a la recerca d'una explicació raonable per a un fet que aparenta ser resultat i prova d'una intervenció divina.

El 17 de novembre arribarà el concert del Toca, toca, el registre de grups emergents formats per membres de la comunitat universitària de la UA, que el seu objectiu és oferir a les bandes que comencen una plataforma de difusió. En aquesta ocasió, dos grups actuaran en l'escenari universitari.

El 30 de novembre, a les 11.00 hores, es realitzarà el concert didàctic La història del rock, a càrrec del professor de Guitarra Contemporània de la UA Santi Iglesias. L'objectiu d'aquest concert és acostar i ensenyar els continguts històrics, socials i culturals del gènere musical més popular conegut fins avui: el rock.

El 14 de desembre, a les 11.00 hores, tindrà lloc el concert didàctic de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) El llac dels cignes. De mà del seu director titular i artístic, Mihnea Ignat, s'aproxima a l'espectador la història que donaria lloc al cèlebre ballet del compositor rus P. I. Tchaikovsky.

El 14 de desembre, a les 20.00 hores, se celebrarà el concert de la Coral Universitària, dirigida per José Vicente Sanchis, al costat de l'Orfeó de la Universitat Jaume I.

El 16 de desembre, l'OFUA oferirà el tradicional Concert de Nadal, amb un repertori de Tchaikovsky, Chapí, J. Strauss i Dvorák.

El cartell conclourà el 12 de gener amb l'actuació de la soprano alacantina Ascensión Padilla i la pianista Empare Pous, un recorregut musical del romanticisme francés a la cançó espanyola. El recital compta amb la col·laboració de la Universitat Permanent de la UA.

 

Interculturalitat: música i teatre formatius

El 6 d'octubre, a les 22.00 hores, en la sala The One de Sant Vicent del Raspeig, se celebrarà el Concert de Bienvenida a la Universitat, en col·laboració amb els 40 Principals. Com a cap de cartell actuarà el grup d'indie rock provinent de Biscaia Zenttric, acompanyat de les bandes Versos Trencats, de Sant Vicent del Raspeig, seleccionats en el certamen de música del Toca, toca organitzat per la UA en col·laboració amb els 40 Principals, i el grup valencià de pop Gens que dir.

En relació amb la intercuturalidad, l'11 d'octubre s'efectuarà l'actuació de Sheik Hassan & The Caravan of Love, músics de formació clàssica que interpreten un repertori amb influències orientals, una original posada en escena amb la filosofia de la mística sufí com a rerefons.

El 26 d'octubre, a les 20.00 hores, arribarà al Paranimf el concert en col·laboració amb Cadena 100.

Al novembre, la UA exhibirà dues representacions teatrals en col·laboració amb la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis: el 9 de novembre Queipo. El somni d'un general, de Pedro Álvarez-Ossorio, i El 10 de novembre Contra el progrés, d'Esteve Soler. En la primera obra, uns periodistes narren l'enterrament del general mentre Queipo, en el seu llit de mort, té ensomnis: la defensa dels seus punts de vista enfront del poder de Franco, les seues conspiracions, els seus discursos en Unió Radie i, sobretot, la seua ambició de poder. Contra el progrés és una comèdia àcida que conforma un univers delirant del progrés.

A més, el 3 de novembre el Paranimf acollirà l'actuació de teatre gestual i humor clown a càrrec de Paolo Nani Teater, que portarà a l'escenari La carta, un clàssic de la comèdia creat en 1992 en el qual es repeteix la mateixa història, recreant-la de quinze formes completament diferents. Totes les variacions tenen dues coses en comú: mai es diu una paraula i el resultat és absolutament divertit. L'actuació s'inscriu en el conveni de col·laboració amb la Xarxa Cultural Valenciana de Municipis i Universitats.

En l'àmbit de suport a la cultura pròpia, s'exhibirà el 4 d'octubre La història robada, de la Fornal d'Espectacles, escrita per Joan Gomila i Antoni Tugores. En aquesta obra, la protagonista té la inquietud de conèixer la vida de l'alcalde republicà Antoni Amer. A partir de la seua biografia, sorgeixen personatges del passat i afloren els fets de la I República fins a la Guerra Civil. L'obra s'emmarca en la Xarxa Alcover per a la difusió i intercanvi de muntatges dins de l'àmbit geogràfic de la llengua catalana.

El Grup Salpassa arribarà al Paranimf el 5 d'octubre amb Aversió, un musical de base etnològica on es combina el teatre i les danses tradicionals del folklore valencià. També es realitzarà en la sala Aifos de la UA l'exposició Salpassa, 25 anys, on es repassarà la trajectòria de l'agrupació, i s'impartirà el Curs de Danses Tradicionals dins dels Tallers del Secretariat de Cultura, amb motiu del 9 d'Octubre. Els actes han sigut organitzats amb la col·laboració del Secretariat de Promoció del Valencià.

El 19 d'octubre se celebrarà el concert institucional de Raimon, on el cantautor interpretarà un repertori de poemes musicalizados d'Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig i altres autors dels segles XV i XVI, així com poemes de Salvador Espriu. Ramón Pelegero Sanchís (Raimon) va ser investit doctor honoris causa per la UA el passat 28 de gener de 2011.

El 22 de novembre arribarà al Paranimf Lídia Pujol, que presentarà el seu treball Els amants de Lilith, un disc que ha obtingut nombrosos premis i que ha posicionat a l'artista en les llistes de World Music Awards (Womex). El repertori de l'artista va des de les cançons dels trobadors i altres obres de notació medieval fins a la lírica conservada per la tradició popular.

 

Venda d'entrades

Fnac, Servicam, llibreria Compas de la UA i una hora abans de l'actuació en el Paranimf de la Universitat d'Alacant

 

Invitacions

Disponibles en la sala Aifos de la UA a partir del 20 de setembre

 

Revista digital cultural Veu

www.veu.ua.es

 

Xarxes socials

facebook.com/culturaenlaua
twitter.com/culturaenlaua
www.tuenti.com/culturaenlaua
youtube.com/culturaenlaua

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464