Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura el curs acadèmic divendres que ve amb la investidura de José Luis García Delgado i Eusebio Leal Spengler com a doctors honoris causa

eusebio_lleial   jlgarcia_prim

Alacant, 21 de setembre de 2011

Francisco Javier Sogorb Guerra rebrà la Medalla d’Or

Divendres que ve, 23 de setembre, la Universitat d’Alacant inaugura oficialment el curs acadèmic 2011/2012 amb un solemne acte acadèmic que començarà a les 12.00 hores al Paranimf i que acollirà la investidura de dos nous doctors honoris causa: José Luis García Delgado (catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques), proposat per la Facultat d’Econòmiques i Eusebio Leal Spengler (doctor en Ciències Històriques i historiador de la ciutat de l’Havana, Cuba) a proposta del Vicerectorat de Relacions Internacionals. Els professors Andrés Pedreño Muñoz i Miguel Louis Cereceda actuaran com a padrins de García Delgado i Eusebio Leal, respectivament.

Durant el transcurs de l’acte també s’entregarà la Medalla d’Or de la Universitat d’Alacant a Francisco Javier Sogorb Guerra, que va ser gerent de l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA). El Consell de Govern va decidir concedir-li la medalla d’or de la institució en reconeixement per la seua estreta col·laboració i suport a la UA per a la gestió i elaboració d’un pla especial de reserva de sòl rotacional públic, ja aprovat, destinat al desenvolupament del Parc Científic d’Alacant impulsat per la Universitat d’Alacant.

L’acte s’iniciarà amb la lectura de la Memòria del curs 2010/2011 a càrrec de la secretària general, Nuria Fernández i, després de la investidura dels doctors honoris causa, la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Facultat de Dret, María Teresa Soler Roch, oferirà la lliçó inaugural “Deure de contribuir i dret de propietat en l’àmbit de protecció dels drets humans”.

A continuació es lliurarà una distinció de la Universitat d’Alacant a títol pòstum a la família d’Ángela Inmaculada Crespo Marco, personal d’administració i serveis morta el passat curs. De la mateixa manera es lliuraran distincions al personal que ha arribat a l’edat de jubilació (40) i als treballadors i treballadores que compleixen 25 anys al servei de la institució (45).

El discurs del rector tancarà l’acte i el curs acadèmic quedarà oficialment inaugurat.

Han confirmat l’assistència a l’acte, entre uns altres, el conseller d’Educació, Formació i Ocupació, José Ciscar, el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, el director general d’Universitat, Estudis Superiors i Ciència, José Miguel Saval, l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, l’alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig i presidenta de la Diputació d’Alacant, Luisa Pastor, l’ambaixador de Cuba a Espanya, Alejandro González Galiano i la subdelegada del Govern, Encarna Linares.

Retransmissió de l’acte en directe:

 https://zebra.cpd.ua.es/paraninfo

 

Currículum doctors honoris causa

José Luis García Delgado

(Madrid, 1944) és catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morales i Polítiques. Ha sigut rector de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (1995-2005) i és titular, des que es va crear el 2005, de la Càtedra “La Caixa” Economia i Societat. Doctor honoris causa per les Universitats d’Oviedo i de Ciències Empresarials i Socials de Buenos Aires, i professor honorari de la Universitat de Lima; està en possessió de la Medalla d’Honor de la Universitat Complutense. Cofundador de les revistes Pensamiento Iberoamericano, Investigaciones Económicas, Revista de Economía i Revista de Economía Aplicada, ha sigut director d’aquesta última des de 1993 fins a 2002.

Ha sigut director de la Biblioteca d’Economia de l’Editorial Espasa Calpe (1989-1992) i de la Biblioteca d’Economia i Empresa de l’Editorial Civitas (des de 1993). Va ser cofundador el 1987 de les Jornades d’Alacant sobre Economia Espanyola i ha compartit també la direcció d’aquestes durant deu anys. Els seus principals treballs de recerca versen sobre processos de modernització econòmica en l’Europa contemporània i és codirector del manual universitari Lecciones de economía española. Des de 2005 dirigeix el projecte d’investigació Valor Económico del Español: una Empresa Multinacional.

 

Eusebio Leal Spengler

L’Havana, 1942. Doctor en Ciències Històriques per la Universitat de l’Havana. Des de 1967 exerceix com a historiador de la ciutat de l’Havana, càrrec en el qual va succeir el doctor Emilio Roig de Leuchsenring. És autor dels llibres: Regresar en el tiempo, Detén el paso caminante, Verba Volant, Fiñes, Carlos Manuel de Céspedes, El Diario Perdido, La luz sobre el espejo, Para no olvidar (I i II), Poesía y Palabra (I i II), Patria Amada i Legado y memoria. Com a artífex i màxima autoritat per a la rehabilitació integral del centre històric, ha rebut el Premi Europeu Philippe Rotthier (2001), el Premi Reina Sofia de Restauració i Conservació del Patrimoni Cultural (Espanya, 2007) i la Medalla del Decenni Mundial del Desenvolupament Cultural de la UNESCO, aquesta última el 2009.

Té l’Ordre Félix Varela de Primer Grau i el títol honorífic d’Heroi Nacional del Treball, tots dos atorgats pel Consell d’Estat de la República de Cuba. És, a més, ambaixador de bona voluntat de l’Organització de Nacions Unides i oficial de l’Ordre Nacional de la Legió d’Honor de la República Francesa.

 

Breu currículum de Javier Sogorb Guerra

 Alacant, 30 d’abril de 1961. Llicenciat en Dret. Especialista en Urbanisme per la Universitat d’Alacant. Entre 1982 i 1995 va desenvolupar diferents funcions en el Servei Territorial d’Urbanisme d’Alacant de la COPUT, entre les quals la de cap territorial i secretari de la Comissió Territorial d’Urbanisme d’Alacant.

Des de 2007 fins a l’actualitat exerceix el càrrec de gerent de l’Institut Valencià de la Vivenda SA. En representació de l’IVVSA és conseller assessor de diferents mercantils públiques i empreses mixtes i membre del Consell Assessor de l’Habitatge de la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge.

Ha participat en el llibre Derecho Urbanístico de la Comunidad Valenciana.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464