Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reuneix, per vegada primera, als escriptors de la Generació de l'Amistat entorn de la literatura sahrauí

Alacant, 22 de setembre de 2011

L'any 2005 nou escriptors sahrauís fundaven a Madrid l'anomenada "Generació de l'Amistat". El grup, que es caracteritza per escriure en castellà, es constituïa com a plataforma d'expressió literària. Escriptors espanyols com Antonio Polo van estar en l'acte inaugural de la generació que - a més - denuncia la situació política del poble sahrauí.

Per a parlar de literatura sahrauí en castellà i de la literatura en àrab hassania, la Generació de l'Amistat es dóna cita en l'I Seminari de Literatura Sahrauí "Trobada d'escriptors de la Generació de l'Amistat" que té lloc el divendres 23 de setembre en dos escenaris de la Universitat d'Alacant, l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres, edifici II, al matí, i la sessió vespertina en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. La trobada continua el dissabte 24 en la mateixa Seu.

Els escriptors i editors espanyols Antonio Polo, Conchi Moya i Ana Rosetti participen en la taula redona "La qüestió sahrauí i la seua recepció en la literatura espanyola", que té lloc el divendres a partir de les 12.30 hores en el campus de la UA. A la vesprada, la Seu Universitària rep a diversos escriptors sahrauís, entre els quals destaca Larosi Haidar. Haidar, poeta, traductor i professor en la Universitat de Granada, ha arreplegat i adaptat al castellà la tradició oral hassania en l'obra, editada en 2007, Conte sahrauí. Traducció i aproximació als contes d'animals.

El dissabte, a partir de les 18.00 hores i previ a l'acte de clausura, una jaima instal·lada enfront de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant serà l'escenari obert a tot el públic que albergarà el recital poètic "Trobada de la Generació de l'Amistat", on intervindran alguns d'aquests autors.

Organitza el Departament de Filologies Integrades i la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes de la UA, la Generació de l'Amistat Sahrauí i l'Assemblea Sàhara Occidental de la Universitat d'Alacant. Col·labora el Vicerectorat d'Extensió Universitària.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464