Saltar apartados

Un màster de la Universitat d'Alacant presenta 12 propostes de restauració del mitjà natural

Alacant, 19 de setembre de 2011

Dotze propostes per a restaurar el mitjà natural han sigut elaborades dins del màster de la Universitat d'Alacant en Gestió i Restauració del Mitjà Natural. Aquests treballs, que són els projectes fi de curs 2010-2011 redactats pels equips d'alumnes d'aquest programa de postgrau, seran presentats en el transcurs d'unes jornades que se celebraran demà dimarts i passat dimecres.

El seu contingut, dins del camp de la restauració i gestió ecològica, és variat: recuperació de pedreres, repoblacions forestals, consums hídrics per reforestació, estratègies de desenvolupament radical dels brinzales (arbres molt joves), aplicacions del sistema d'informació geogràfica (SIG) a l'estudi de matolls, models de combustible per a prevenir incendis o biotecnologia aplicada a la utilització de residus en la muntanya, entre uns altres. Aquests treballs, segons informa el coordinador del màster, Juan Bellot, catedràtic d'Ecologia de la UA, han sigut realitzats tant en centres d'investigació (CSIC, CEAM), universitats (UA, UB), empreses (VAERSA-Bombers, CEMEX), Consellería i ajuntaments. Cada treball té els seus tribunals específics, en els quals també participen investigadors de la UMH a més de les anteriors entitats.

Els objectius d'aquest màster oficial són els de proporcionar el coneixement científic i les habilitats professionals adequades per dur a terme activitats reconegudes com a tals pels col·legis professionals, tant d'ambientòlegs com de biòlegs, dins l'àmbit de la gestió i la restauració del mitjà natural. Forma als seus alumnes perquè tinguen la capacitat de poder dur a terme les següents activitats: realitzar estudis d'avaluació ambiental; dissenyar, realitzar, i dirigir projectes de restauració; desenvolupar cerques sobre temes de conservació i recuperació d'ecosistemes; i capacitat per a gestionar àrees naturals protegides.

Les presentacions dels treballs seran els dies 20 i 21 de setembre de 9:00 a 14:30 en l'aula del seminari d'ecologia, 1º pis de la fase 2 de la Facultat de Ciències.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464