Saltar apartados

El Govern distingeix dos professors de Dret Administratiu de la UA amb la Reial Orde del Mèrit Esportiu

G_REAL   RTerol

Alacant, 29 de setembre de 2011

Els professors de la Universitat d'Alacant Gabriel Real Ferrer i Ramón Terol Gómez, tots dos de Dret Administratiu, ingressaran en la Reial Orde del Mèrit Esportiu, amb la categoria de Medalla de Plata, en reconeixement a la seua brillant trajectòria professional que ha servit de manera decisiva a la projecció nacional i internacional de l'esport espanyol, segons comunica el president del Consell Superior d'Esports, Albert Soler Sicília.

Gabriel Real, professor titular de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant i doctor en Dret, va obtenir ja un guardó semblant en ser distingit en 2007 amb la Medalla de Bronze. Doctor honoris causa per la Universidade do Val de Itajaí UNIVALI, Brasil, ha sigut consultor de la Unió Europea, del Consell d'Europa, del Comitè Olímpic Internacional i de diversos governs i institucions, i president de l'Associació Iberoamericana de Doctors i Doctorands en Dret Ambiental i vicepresident de l'European Environmental Law Association, entre altres responsabilitats.

En l'àmbit esportiu, entre moltes altres activitats, ha sigut membre del Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva, del Comitè Nacional Antidopatge i del Comitè Antidopatge del Consell d'Europa. Ha col·laborat en la redacció de la legislació esportiva de Brasil, Mèxic, Colòmbia, Costa Rica i Lituània. Assessor executiu del secretari d'Estat per a l'Esport, va tenir encomanat el desenvolupament reglamentari de la llei de l'esport de 1990. Actualment és àrbitre del Tribunal Arbitral de l'Esport del Comitè Olímpic Espanyol i president de l'Associació Espanyola de Dret Esportiu.

Ramón Terol és professor titular de Dret Administratiu de la Universitat d'Alacant. Doctor en Dret, Ramón Terol és expert en dret de l'esport, tema de la seua tesi doctoral, i ha sigut conseller i assessor jurídic de l'Hèrcules CF i secretari general adjunt de la Universitat d'Alacant. És autor de nombroses publicacions sobre dret dels esports difosos tant a través de revistes i obres jurídiques com de llibres, com /Las ligas profesionales/ (1998), Régimen jurídico del deporte universitario (2006) o Los animales en el deporte (2010).

En la Universitat d'Alacant, Terol ha exercit diversos càrrecs de responsabilitat, com secretari general adjunt (2000-2011), director d'Esports (2001-2004) o el Vicerectorat de Desenvolupament Normatiu (2004-2005). En l'àmbit de l'administració de l'estat, va ser director de gabinet de la S. d'Estat d'Universitats i Recerca (2005-2006) i assessor del Gabinet del S. d'Estat per a l'Esport (2006-2008), així com secretari de la Junta de Garanties Electorals del CSD (2007-2011), de la qual actualment és vocal.

El guardó els serà lliurat a tots dos el pròxim dia 5 d'octubre en la sala d'actes de l'INEF de Madrid, en un acte que estarà presidit per la Infanta Cristina. En el mateix acte ingressaran en la Reial Orde del Mèrit Esportiu, amb la categoria de Gran Creu, Gervasio Deferr i Vicente del Bosque. Els titulars de la Medalla de Plata tindran el tractament de senyoria.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464