Saltar apartados

El rector de la UA i la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient inauguren el pas inferior que connecta el campus amb la zona d'ampliació

inauguracion_pas_inferior

Alacant, 26 de setembre de 2011

El campus de la Universitat d’Alacant es troba ja oficialment connectat amb la zona d’ampliació situada a l’altre costat de l’A-77, gràcies al pas inferior que ha sigut inaugurat aquest matí pel rector de la Universitat d’Alacant, Ignasi Jiménez Raneda i per la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig.

L’acte ha tingut la presència de nombroses autoritats entre les quals es trobava la presidenta de la Diputació d’Alacant i alcaldessa de Sant Vicent del Raspeig, Luisa Pastor, i la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant, Marta García Romeu, a més d’una àmplia representació del Consell de Direcció de la UA i de l’empresariat.

Després del tradicional tall de cinta, el rector i la consellera s’han dirigit a la zona inferior del pas acompanyats per la comitiva, on Vicente Dómine, director general d’Obres Públiques i Projectes Urbans i Habitatge de la Conselleria, ha oferit als assistents una breu explicació del desenvolupament de l’obra, de la qual ha destacat, d’entre altres virtuts, un tractament paisatgístic perfectament integrat en el campus, la rampa d’accés amb un pendent del 2%, que permet un còmode accés, i la passarel·la que aporta la continuïtat del carril bici.

El rector de la Universitat ha assegurat que la inauguració del pas inferior “simbolitza la ruptura de la barrera arquitectònica que trobàvem amb l’autopista i que dividia el campus en dos. Amb el nou pas desapareix la sensació de separació i veiem un nou campus que s’amplia, més gran i connectat.”

Per la seua banda, la consellera ha volgut felicitar la Universitat d’Alacant en aquesta primera visita al campus perquè, segons les seues paraules, “he quedat gratament meravellada del treball d’aquest Rectorat i sorpresa per les instal·lacions espectaculars d’aquest campus”. De la mateixa manera, ha destacat el disseny del nou pas inferior i ha afirmat que “és un exemple claríssim de bona planificació”. El cost de l’obra ha pujat, segons Bonig, a un total de 4.300.000 euros.

Vicente Montiel, vicerector d’Infraestructures, Espais i Medi ambient de la UA, ha assegurat al final de l’acte que, a partir de l’1 d’octubre, passaran pel pas inferior bicicletes, vehicles oficials de serveis tècnics i l’autobús llançadora que connecta el baixador de RENFE amb el campus, i s’escurçarà considerablement el temps de connexió.

 

inauguracion_pas_inferior2   inauguracion_pas_inferior3

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464