Saltar apartados

La Seu d'Alacant de la UA presenta, per lliuraments, una programació útil i atractiva culturalment

seu

Alacant, 26 de setembre de 2011

La Seu de la capital de la Universitat d'Alacant presenta per lliuraments la programació del curs acadèmic en el qual celebrarà el seu desè aniversari. La primera, ara, coincidint amb l'inici del curs que contempla els actes que es desenvoluparan entre setembre i desembre de 2011, i la segona, que es llançarà a principis de 2012 i aglutinarà l'agenda de gener a juny. Segons la directora de la Seu, Catalina Iliescu, "hem cregut convenient adoptar un plantejament prudent de programació d'activitats per quadrimestres", com ja es feia en la resta d'unitats depenents del vicerectorat d'Extensió Universitària, "a causa de les retallades pressupostàries".

Encara que es va a seguir la trajectòria habitual de la Seu , prioritzant qüestions com el debat ciutadà entorn de qüestions d'actualitat, la problemàtica migratòria i d'integració soci-cultural o el factor lingüístic (ampliant la presència de les llengües i la traducció en la Seu), enguany es va a incidir d'una manera especial "en la formació complementària dels nostres usuaris, amb una oferta diversificada de cursos i tallers en els quals es concilie el culturalment interessant amb el professionalment útil", explica Iliescu que anuncia l'ampliació de les modalitats de reconeixement d'hores d'assistència i de participació en les activitats.

Una vegada consolidada la fase de rodatge del curs passat, en el qual es va superar el mig milió de visites, un altre canvi visible és l'aposta més forta per la pàgina web de la Seu (http://web.ua.es/es/sedealicante/), tant en la difusió virtual de la informació, com en la incorporació de les xarxes socials i la formalització de matrícules i inscripcions on line.

 

Els 10 anys de vida de la Seu

En aquests deu anys, la Seu d'Alacant s'ha convertit en el punt de mira tant de la societat civil com de la comunitat acadèmica. Perquè l'efemèride no passe desapercebuda, el logo aniversari "deu anys per tu" acompanyarà la documentació textual o visual de la Seu al llarg de tot aquest curs acadèmic. El primer dels actes de celebració arranca amb la conferència inaugural, que comptarà amb la presència de Manuel Camp Vidal, que parlarà de la comunicació, una assignatura pendent a Espanya. L'acte tindrà lloc el pròxim dia 5 d'octubre a les 20 hores i com totes les activitats programades en la Seu, l'entrada és lliure i limitada a l'aforament de la sala.

Previ a la lliçó inaugural, la seu obrirà una exposició fotogràfica d'homenatge al seu desè aniversari titulada PHOTOSEDE 10. La mostra, comisariada per María Marco i Javier Serrano, és el resultat del concurs llançat per l'Associació Fotogràfica "Escriptors de Llums".

Continuant amb la celebració, el dia 17 d'octubre tindrà lloc la trobada "¿I tu? ¿Què recordes de la Seu?" en el qual intervindran algunes de les persones a els qui la Seu els deu el que és avui i en el qual es projectarà un vídeo commemoratiu realitzat pel Taller d'Imatge de la Fundació de la Universitat d'Alacant.

Segons Catalina Iliescu, durant el curs "desvetlarem les altres sorpreses que tenim preparades per a totes aquelles persones amigues de la Seu que al llarg d'una dècada, han seguit els seus passos".

 

La nova programació

Dins de l'epígraf de les ARTS, es continua amb la tríade: cinema, exposicions, música que manté des de la seua engegada xifres "encoratjadores", en paraules de la directora de la Seu.

  • Quant al cinema, al costat de propostes que ja s'han convertit en clàssics (Mostra de cinema i drets humans o Cinema, psicoanàlisi i cultura, Cinema en valencià, o el Cicle nadalenc d'animació) hi ha propostes més específiques com la Mostra de documentals euromediterráneos universitaris de temàtica social o la sèrie Tricicle en DVD.
  • La programació d'exposicions arranca amb un projecte social que està exposat en aquests moments: Set reportatges per a la inclusió i continua amb l'exposició aniversari de la Seu Photosede 10, un homenatge imagístico brindat per la lent fotogràfica d'alguns dels amics de la Seu en el seu desè aniversari que s'inaugura el dia 4 d'octubre. El final de 2011 estarà marcat per una mirada al Carxé, territori de frontera.
  • La música segueix setmanalment. Destaca el cinquè lliurament del cicle nadalenc i la sèrie de concerts de kotos o arpa japonesa, juntament amb la continuació de l'encertada proposta Divendres a la Seu inaugurada el curs passat amb gran èxit de públic.

Un altre dels punts d'atracció de la Seu ho constitueixen els seus CICLES I JORNADES que combinen els ja clàssics i esperats cicles de flamenc, narrativa llatinoamericana, i feminisme amb noves propostes com a Heretges, monges, bruixotes i profetisas sobre la religiositat femenina en la modernitat, Alacantins en la Guerra del Rif, o El comerç de l'Art Contemporani a Alacant, entre unes altres. Dins de l'apartat de JORNADES destaquen, al costat de les tradicionals sobre astronomia o literatura sahrauí, altres dedicades a la focalització del turisme o la del Festival de Calaveritas Mexicanes, organitzat per l'Associació de Mexicans d'Alacant, que es desenvoluparà el pròxim dia 22 d'octubre.

SEMINARIS I TALLERS és el nostre epígraf més interactiu amb la societat alacantina en el qual s'ofereixen clàssics molt esperats com L'Egipte faraònic, Ràdio comunitària, o Formació de voluntaris, juntament amb novetats com El taller de veu, locució i lectura dramatitzada, el d'Escaparatismo , o La màgia de l'alheña.

En l'apartat d'EFEMÈRIDES, a més de l'aniversari de la Seu, es va a explicar durant aquest quadrimestre amb l'acte de lliurament del Premi Maisonnave i la Lectura Pública de la Constitució, en els dies pròxims al 6 de desembre.

Finalment, INFANSEU convoca als xicotets a una altra sèrie de tallers temàtics un dissabte al mes, per a descobrir i posar en pràctica noves activitats i aventures.

 

Per a més informació sobre les activitats:

http://web.ua.es/es/sedealicante/programa-de-actividades/2011-2012/programa-de-actividades-sede-ciudad-de-alicante-curso-2011-2012.html

 

LA SEU EN CIFRES

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464