Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reuneix a especialistes internacionals en fonts d'informació per a la biotecnologia

Limencop

Alacant, 27 de setembre de 2011

Sota la denominació Seminari Internacional 'Information Sources in Biotechnology', la Universitat d'Alacant acollirà aquest dijous una trobada sobre les bases de dades, eines i temes que resulten d'obligat coneixement en R+D+i en biotecnologia.

La seua organització respon a la necessitat que, per a dur a terme en el sector biotec l'activitat d'investigació i desenvolupar adequadament els projectes i els resultats obtinguts, investigadors i responsables de centres de R+D i transferència de tecnologia han de conèixer instruments de cerca d'informació cientificotècnica, com a bases de dades de patents, i qüestions bàsiques de propietat intel·lectual.

Aquest seminari, destinat a investigadors i a tots aquells que treballen en el camp de la biotecnologia, està organitzat pel projecte SLING dins del Setè Programa Marque de la UE, l'Oficina Espanyola de Patents i Marques i la Universitat d'Alacant. Col·laboren, a més, el Parc Científic d'Alacant, la Generalitat Valenciana, Knowledge2Innovation, un projecte en el qual participa la UA que i està finançat també pel Programa Marque de la UE, i el Ministeri de Ciència.

"La biotecnologia és font d'innovació contínua, amb multitud d'aplicacions. Avanços essencials en medicina i farmàcia, nutrició, seguretat dels aliments o medi ambient, entre uns altres, es basen en solucions obtingudes gràcies al treball en aquest camp", assenyala Alicia Blaya, tècnic superior jurista de l'Oficina de Gestió de Projectes Internacionals de la UA i coordinadora per part d'aquesta universitat de la trobada.

En el projecte SLING participen entitats tals com l'Oficina Europea de Patents, el Laboratori Europeu de Biologia Molecular %u2013 Institut Europeu de Bioinformática i l'Institut Suís de Bioinformática, d'on provenen alguns dels ponents del seminari. Formen part així mateix del programa d'aquest seminari especialistes de l'Institut Nacional de Bioinformática-CNIO, l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, l'empresa grega ETAT d'innovació en indústria alimentària i de la pròpia Universitat d'Alacant

El seminari s'iniciarà a les 9:00h del 29 de setembre de 2011 i ho inaugurarà el vicerector d'Investigació de la UA, Manuel el Palomar. S'impartirà en anglès i tindrà lloc en el saló d'actes de l'edifici Germà Bernàcer, amb entrada gratuïta prèvia inscripció.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464