Saltar apartados

Investigadors nord-americans reben formació sobre Ciències del Mar en la Universitat d'Alacant

ciències_mar

Alacant, 7 de setembre de 2011

Un grup de 9 estudiants de postgrau acompanyats de dos professors procedents de la Universitat de South Alabama estan realitzant una estada (entre el 24 d'agost i l'11 de setembre) en el Centre d'Investigacions Marines de Santa Pola. Aquest centre ha sigut fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Santa Pola i la Universitat d'Alacant. L'objectiu d'aquesta estada és rebre formació sobre investigació aplicada al mitjà marí. L'estada s'ha organitza en sessions teòriques a càrrec de professors del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la UA i en sessions pràctiques que consistiran en el desenvolupament d'un petit projecte d'investigació tutelat. Aquesta és la tercera vegada que es realitza el curs a Alacant fruit del Conveni existent en la Universitat d'Alacant i la Universitat de South Alabama per a l'intercanvi d'estudiants i professors de Ciències del Mar.

Els projectes realitzats enguany han avaluat la protecció de les comunitats de peixos en la reserva marina de Tabarca i la seua evolució temporal, l'impacte de l'enterrament sobre les prades de Cymodocea nodosa i la seua comunitat associada, l'impacte de l'eutrofització i la pesca d'arrossegament sobre les prades de Posidònia i, com afecten aquests impactes a la pressió d'herbívors. Aquests estudis han combinat aproximacions experimentals amb el seguiment en el camp i s'ha comptat amb la inestimable col·laboració per al treball de camp del servei de vigilància de la reserva marina depenent del Ministeri de Medi ambient, mitjà rural i marí i de l'Aquari Municipal de Santa Pola.

Un aspecte important d'aquestes estades és l'intercanvi d'experiències amb els estudiants de postgrau de Ciències del Mar de la Universitat d'Alacant que col·laboraren en els mostrejos realitzats el que resulta enriquidor per a ambdues parts a causa del caràcter cada vegada més internacional de la investigació científica. A més per a afavorir l'intercanvi entre els estudiants, s'ha realitzat un mini congrés en el qual tant els estudiants de la UA i com els de Alabama han presentat els seus temes de tesis el que ha sigut molt enriquidor.

D'altra banda, estudiants del postgrau de Ciències del Mar de la Universitat d'Alacant han sigut convidats a realitzar una estada similar en el laboratori d'investigacions marines de Dauphin Island depenent de la Universitat de South Alabama les dates de la qual estan pendents de confirmació. Es tracta d'un programa consolidat lloc que és la tercera vegada que es va a realitzar el curs a Alacant per a estudiants de postgrau americans.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464