Saltar apartados

La matrícula dels tallers del Secretariat de Cultura de la UA comença el 12 de setembre

Alacant, 8 de setembre de 2011

El 12 de setembre s'obri el termini de matrícula dels tallers del Secretariat de Cultura de la UA del primer quadrimestre del curs acadèmic 2011-2012, dirigits tant a la comunitat universitària com al públic en general. S'ofereixen 30 tallers de teatre, divulgació, arts plàstiques, dansa, oratòria, escriptura, periodisme, música i cinema.

Nous tallers

A la relació de tallers estables se sumen noves incorporacions. Entre les noves propostes en el camp de la dansa s'inclou el taller intensiu Curs de Danses Tradicionals, a càrrec del grup d'investigació, restauració i folklore valencià Salpassa, que s'impartirà del 21 al 23 d'octubre.

Un altre dels nous tallers és el Curs de Bufons, impartit per David García, que es desenvoluparà el 26 i 27 de novembre. Segons explica el professor, %u201Cen els dos dies que dura el taller treballarem el deforme, el grotesc, els límits de l'ésser humà, els tabús de la societat, partint de cadascun fins a arribar als temes actuals que són aliment per als bufons%u201D. García ha treballat com a actor de la companyia Ferroviària de teatre i ha sigut el fundador dels Bouffons Teatre.

En relació amb la divulgació, s'ofereix el taller Cultura per a la Sostenibilitat: el Ciclisme Urbà, a càrrec de Luis Corraleche, que el seu objectiu és %u201Creflexionar sobre el model de mobilitat actual i les seues conseqüències, sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la necessitat d'un canvi de mentalitat en els nostres hàbits de desplaçament i fomentar hàbits de mobilitat sostenible%u201D, segons explica el coordinador. El taller s'efectuarà del 18 d'octubre al 10 de novembre.

En el camp del cinema, s'efectuarà el taller Del Cinema a la Publicitat, un Camí d'Anada i Volta, a càrrec de Verónica Cerdán. El propòsit del curs és investigar les relacions existents entre els dos mitjans audiovisuals, i s'impartirà del 13 d'octubre al 22 de desembre. També s'incorpora Docuaula, Elaboració d'un Documental en l'Aula, coordinat per Josep Lluis Peris i Gómez, la comesa de la qual és l'elaboració %u201Cd'un documental educatiu amb diferents tècniques de filmació i/o prestació d'imatges de la xarxa per a la consecució d'un docuficción o d'un reportatge amb continguts educatius protagonitzat per alumnes i professors de diferents nivells educatius%u201D, comenta el professor. El taller es desenvoluparà del 8 al 30 de novembre.

Respecte a l'escriptura, s'ha incorporat el Taller de Relat Breu, a càrrec de Jorge Eduardo Benavides, un dels escriptors peruans més prestigiosos, guanyador del Premi de Novel·la Curta Julio Ramón Ribeyro 2009, on s'impartiran diverses tècniques i recursos per a aprendre les claus del relat, amb dinàmiques individuals i grupales, lectura i revisió de textos. El taller es realitzarà del 28 de novembre a l'1 de desembre.

Aules Culturals

Els interessats podran inscriure's en l'Aula de Música (Orquestra Filharmònica i Coral Universitària) i en l'Aula de Teatre (Teatre Universitari, Teatre Universitari Clàssic i Teatre Universitari), que ofereixen la possibilitat d'acumular crèdits de lliure configuració durant tres anys consecutius fins a un màxim de 9 en el cas de l'Orquestra Filharmònica i teatres universitaris, i 6 en el cas de la Coral.

Sesionés informatives de l'Aula de Teatre

L'Aula de Teatre (Teatre Universitari, Teatre Universitari Clàssic i Teatre Universitari) realitzarà les sessions informatives els dies 5 i 18 d'octubre en el Saló d'Actes del Col·legi Major, a les 16.00 hores.

Proves d'accés de l'OFUA i la Coral Universitària

Les proves d'accés per a l'OFUA se celebraran els dies 13 i 14 d'octubre en el Col·legi Major de la UA, de 9.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores.

Les proves de la Coral Universitària es realitzaran el 18 d'octubre, de 19.00 a 21.00 h en la sala Aifos, i el 19 d'octubre, de 10.00 a 14.00 hores, en la Sala Salvador Allèn-PIC, i de 17.00 a 19.00 hores en la sala Aifos.Procediment de matrícula


La matrícula podrà realitzar-se en el Punt d'Informació de Cultura (PIC), situat en la planta baixa del Paranimf, telefònicament en el 965 90 37 25, mitjançant el correu electrònic ofi.cultura@ua.es i on line.

El rebut de matrícula es podrà fer efectiu en qualsevol caixer automàtic de la CAM, de la xarxa de caixers Telebanco 4B, Bancaixa, Caixa Murcia o en qualsevol oficina de la CAM, Banc de Santander, Bancaixa o Caixa Murcia.

L'import del curs haurà de ser abonat en el termini que s'indicarà en el moment de realitzar la matrícula.


Devolució de taxes


Es realitzarà conforme a la normativa de cursos especials de la UA. Una vegada començat el taller no s'admetrà la sol·licitud de devolució de taxes.

Crèdits


La UA expedirà als alumnes que superen els cursos el corresponent certificat, amb la seua indicació de l'equivalent en hores.

El Secretariat de Cultura indicarà el sistema d'avaluació final de cada taller per a l'obtenció del certificat.

Si el nombre d'alumnes matriculats en els cursos i tallers no supera el mínim establit, el Secretariat de Cultura pot resoldre la no celebració dels mateixos.


Més informació

Punt d'Informació de Cultura (PIC)
(Planta baixa del Paranimf)
Tel. 965 90 37 25
e-mail: ofi.cultura@ua.es
http://www.veu.ua.es

Horari
Dilluns-Divendres: 9.00-14.00 h / Dilluns-Dijous: 15.00-17.30 h

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464