Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Telefónica col·laboraran en el foment de la cardioprotección en la província

Conveni_Telefonic_Cardioprotec.

Alacant, 12 de setembre de 2012

Gràcies a un conveni subscrit aquest matí

La Universitat d'Alacant i Telefónica han signat aquest matí en el despatx del rector, un acord de col·laboració amb el qual es pretén generalitzar la implantació d'un Servei Integral de Cardioprotección en empreses i institucions de la província d'Alacant. Amb aquesta iniciativa, que s'engloba dins d'un projecte que es vol escometre en tot el territori Nacional, es pretén lluitar contra la mort sobtada cardíaca, una alteració que només es pot revertir si es té a prop un desfibril·lador i els coneixements essencials per al seu maneig i aplicació.

En la signatura han estat presents el director territorial de Telefónica, Javier Castro Pérez, a els qui han acompanyat Sergio fernández, José Manuel de l'Arc i Jesús Cirerer, també representants de l'empresa. Per part de la UA han assistit el seu rector , Manuel el Palomar, la secretària general, Aránzazu Calçada, la degana de la facultat de Ciències de la Salut, Ana Laguna i altres membres de l'equip decanal,

A Espanya, la mort sobtada cardíaca produeix 25.000 defuncions anuals. Amb aquest acord, tant la UA com Telefónica, asseguren que van a aconseguir millorar substancialment les taxes de supervivència. Per a açò, a més de dotar al campus amb el servei integral de cardioprotección, el primer d'aquestes característiques que s'instal·le en la província, professors i instructors de la facultat de Ciències de la Salut d'Alacant impartiran cursos específics de formació que permetran acreditar l'ús d'aquest tipus de desfibril·ladors a personal no mèdic, d'acord a la regulació establida pel Decret 220/2007, de 2 de novembre.

Amb aquest acord, la Universitat d'Alacant i Telefónica, a través de Telecomunicacions Públiques, pretenen traslladar els beneficis de les telecomunicacions a tots els àmbits de la vida quotidiana.


El funcionament de les columnes

Les columnes de rescat cardíac de Telefònica Telecomunicacions Públiques estaran monitorizadas per la Xarxa de gestió de Telefónica, qui s'encarregarà de, una vegada activat el sistema d'alarma local, permetre la trucada als serveis d'emergències. Mentre aquests arriben, el personal no sanitari, que serà format per la Universitat d'Alacant en aquesta tècnica, es farà càrrec del desfibril·lador semiautomàtic, un dispositiu que mitjançant veu li anirà indicant els passos a seguir.

L'aparell realitza una avaluació de l'estat de la víctima i, només en cas de parada cardíaca, aplica la descàrrega elèctrica necessària per a revertir aquest estat. Telefònica Telecomunicacions Públiques s'encarregarà igualment del manteniment integral dels dispositius perquè estiguen disponibles en tot moment mentre que la Universitat d'Alacant serà la responsable de la formació, acreditació i reacreditación continuada del personal.

Conveni_Telefonic_Cardioprotec.2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464