Saltar apartados

La UA signa un conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Nou León (Mèxic)

Conveni_UA_Universitat_Nou_Leon

El director de la facultat d'Enginyeria Civil de la UANL, Luis Manuel Aranda, i el rector de la UA, Manuel Palomar.

Alacant, 28 de setembre de 2012

La Universitat d'Alacant i la Universitat Autònoma de Nou León (UANL) de Mèxic van signar, en la vesprada d'ahir, un conveni específic de col·laboració docent i investigador que té com a objectiu iniciar noves investigacions conjuntes en el camp de l'Enginyeria Civil, així com l'intercanvi de dos estudiants, de manera simultània, reconeixent en el currículum de formació les assignatures cursades en les institucions d'acolliment.

En la signatura, que va tenir lloc en el despatx del Rector, van estar presents el director de la Facultat d'Enginyeria Civil de la UANL, Luis Manuel Aranda, el professor Investigador Titular, José Manuel Mendoza acompanyat per professors de la mateixa facultat i, per part de la UA, el seu rector, Manuel Palomar, la secretària general, Aránzazu Calçada, el vicerector de Relacions Internacionals, Juan Llopis i el sotsdirector del departament d'Enginyeria de la Construcció, Obres Públiques i Infraestructura Urbana, Pedro Garcés.

Durant la trobada, ambdues institucions van destacar la importància d'unir esforços, coneixement i experiències per a investigar nous materials i desenvolupar noves tecnologies en l'àrea de durabilitat de la infraestructura civil i industrial en estructures de concret reforçat. "Estem entusiasmats amb aquest nou punt d'intercanvi a través de la col·laboració conjunta dels grups d'investigació d'ambdues universitats, i de la possibilitat de conèixer altres metodologies, llocs i ampliar noves oportunitats per als nostres estudiants", va apuntar  Palomar.

Per la seua banda, Luis Manuel Aranda va assenyalar que la Universitat Autònoma de Nou León és un dels centres més grans de Mèxic i, com a tal, es preocupa per oferir programes de mobilitat pel que el desitjable, en un futur, seria incrementar el nombre d'intercanvis.

Tal com ha va destacar Pedro Garcés, està projectat que en uns pocs mesos s'inicien les primeres propostes i programes conjunts d'investigació aplicada, fonamentalment Tesis Doctorals, enfocades a controlar el problema de la corrosió en la infraestructura nacional, així com la publicació dels resultats en fòrums i revistes nacionals i internacionals.

Conveni_UA_Universitat_Nou_Leon_1

Foto de grup dels representants de la Universitat Autònoma de Nou León de Mèxic al costat dels de la Universitat d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464