Saltar apartados

accesibilitat web

Descripció

L'accessibilitat web té com a objectiu aconseguir que les pàgines web siguen utilitzables pel màxim nombre de persones, independentment dels seus coneixements o capacitats personals i independentment de les característiques tècniques de l'equip utilitzat per a accedir a la Web.
La necessitat que la Web siga universal i accessible per qualsevol persona està present des del principi de la Web, ja que era un requisit contemplat en el seu disseny pel seu creador Tim Berners-Lee:
  • The power of the Web is in its universality. Access by everyone regardless of disability is an essential aspect.
  • El poder de la Web està en la seua universalitat. L'accés per qualsevol persona, independentment de la discapacitat que present és un aspecte essencial.
  • Font: World Wide Web Consortium Launches International Program Office for Web Accessibility Initiative. Tim Berners-Lee, Director del W3C i inventor de la World Wide We
En l'actualitat, no existeix una definició formal i totalment acceptada del concepte d'accessibilitat web. En est assetge web pots trobar diverses definicions que existeixen. També pots llegir una petita introducció on s'explica que la Web ofereix oportunitats sense precedents a les persones amb discapacitat, però si no es porta cura, la falta d'accessibilitat crearà greus barreres que impediran el seu ús.
A més, també existeixen una sèrie de mites sobre l'accessibilitat web que perduren des de fa anys. Aquests mites es poden resumir que l'accessibilitat web és cara i suposa un cost extra en el desenvolupament d'un lloc web, sense que els beneficis siguen importants. A més, un altre dels mites que perdura és creure que l'accessibilitat web només beneficia a les persones amb discapacitat. Els beneficiaris de l'accessibilitat web són tothom.
Per a aconseguir l'accessibilitat, s'han desenvolupat diferents pautes o guies que expliquen com s'han de crear les pàgines web perquè siguen accessibles.

Grup de Recerca ALISoft


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464