Saltar apartados

enginyeria del programari empírica

Descripció

Con una experiencia de casi 20 años, la investigación en el desarrollo dirigido por modelos ha estado vinculada con la mejora de la productividad y mantenibilidad en el desarrollo de aplicaciones Web y empresariales.

L'experimentacion en aplicar-la a l'Enginyeria del Programari (IS), ens ajuda a identificar i comprendre diferents variables així com connexions que entren en joc en la construcció de sistemes programari. Aquesta identificació de variables i connexions permet validar o refutar amb fets les creences i pràctiques que basem per a construir programari.
Aquesta línia de recerca l'hem vinculat d'una banda al desenvolupament dirigida per models. En aquest sentit, s'han realitzat multitud d'experiments que han demostrat empíricament l'impacte que aquestes tècniques de modelatge han tingut sobre la millora en la productivitat, mantenibilidad i satisfacció en el desenvolupament d'aplicacions. D'altra banda, dins d'aquest àrea de l'enginyeria del programari empírica s'han elaborat altres experiments amb un altre tipus d'eines industrials com WebRatio en les quals han participat altres membres del grup.
En els últims temps s'ha iniciat una nova línia de recerca que aplica l'experimentació per a demostrar la influència del factor humà en l'aplicació de tècniques de modelatge. S'intenta refutar si la intel·ligència, personalitat o les capacitats cognitives (espacials i textuals) influeixen a l'hora de modelar un sistema programari.

Grup de Recerca ALISoft


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464