Saltar apartados

Membres

 

MEMBRES DEL GRUP 

  

 

Cristina Cachero Castro

(Directora del Grup) 

La doctora Cristina Cachero és professora titular del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics, Universitat d'Alacant, on és la responsible d'impartir diversos cursos d'Enginyeria del Programari i Programació. La principal línia de recerca de la doctora Cachero és l'Enginyeria del Programari Empírica. Com a part del desenvolupament d'aquesta línia,  ha realitzat diverses avaluacions de notacions, mètodes i tècniques en l'àrea d'Enginyeria de Requisits, Enginyeria Dirigida per Models i Desenvolupament Centrat en l'Usuari.

La doctora Cachero ha treballat com a investigadora visitant  en el Politecnico de Milano (Italy), en la Gent Universität (Belgium), en  la Université de Montréal (Canada) i en la Universitat de la Frontera (Xile). Fruit d'aqueix treball, la doctora Cachero és coautora de publicacions en revistes d'impacte -IEEE Multimèdia, Journal of Systems and Programari (JSS), Journal of Web Engineering (JWE), Empirical Programari Engineering (AQUEIX), Information and Programari Technology(IST), International Journal on Intelligent Systems (IJIS), etc.-  i conferències de primer nivell en la seua àrea de recerca -DEXA, WISE, ER, EC-Web, ICWE, CAISE, etc.-. 

Així mateix ha actuat com a revisora de diverses revistes, conferències i workshops. Ha sigut a més editora convidada d'alguns special issues en revistes com el JSS or JWE, i ha sigut co-organitzadora de diversos workshops en conferències internacionals com WTA (SAC 2005), IWWUA (WISE 2008 and WISE 2009) and QWE (ICWE 2010 and ICWE 2011). 

 


  Santiago Meliá

 

 Santiago Meliá Beigbeder  

              

Santiago Meliá és professor titular del departament de Llenguatges i sistemes Informàtics en la Universitat d'Alacant, on ensenya en el Master Universitari en Desenvolupament d'Aplicacions i Serveis Web (http://www.eps.ua.es/masterweb). Les seues àrees de recerca inclouen el desenvolupament dirigit per models, les metodologies d'Enginyeria Web, les tècniques de generació automàtica i l'arquitectura del programari, totes elles són part del seu treball de tesi presentat a Alacant en 2007. En els útimos anys s'ha centrat en l'enginyeria del programari empírica aplicada a l'area del model-driven para refutar les seues promeses de millora de la productivitat, mantenibilidad i satisfacció en el desenvolupament del programari.  

Ha publicat en prestigioses revistes (IEEE Internet Computing, Empírical Programari Engineering, Journal of Systems and Programari, Information and Programari Technology, European Journal of Information Systems, Journal of Web Engineering, etc.) i conferències (OOPSLA, EC-MDA, ER, EC-Web, ICWE, CADUI, etc.). També ha participat com a comitè de programa en diferents conferències  (WWW, ICWE, JISBD) i ha co-organitzat el taller internacional  MDWE (2011, 2012 i 2013) durant tres anys. 

Finalment, recalcar que ha coordinat i participat en nombrosos de projectes de recerca amb empreses privades en els quals ha pogut aplicar les últimes tècniques d'enginyeria del programari per a desenvolupar aplicacions per a empreses com a Ambulàncies Ajuda S.L.O, INASE, Patronat de Turisme de la província d'Alacant, Smartloto S.L, SUMMA Gestió Tributària, etc.

Email: santi@ua.es  Pàgina personal: Veure 

 


 

Sergio Luján Mora

 

 

Sergio Lujan Mora és Professor Titular d'Universitat del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant. Va obtenir el seu grau de Doctor Enginyer en Informàtica en la Universitat d'Alacant l'any 2005 amb una tesi sobre el modelatge de magatzems de dades amb UML. Ha realitzat estades posdoctorales a Estats Units i Equador.

Desenvolupa i implementa aplicacions web des de 1997 i ensenya a fer-ho en la universitat des de 1999. Els seus temes principals de recerca inclouen el desenvolupament d'aplicacions web, la usabilidad i l'accessibilitat web, l'e-learning, els cursos en línia oberts i massius (Massive Open Online Courses, MOOC) i els recursos educatius oberts (REVA).

Ha publicat diversos treballs de recerca en diverses conferències (ER, UML i DOLAP) i revistes d'alt impacte (DKE, JCS, JDBM, JIS, JUCS i UAIS), tant nacionals com a internacionals. A més, ha publicat diversos llibres relacionats amb la programació i el desenvolupament de pàgines web i amb la programació d'estructures de dades i el llenguatge C++.

Ha sigut professor de les assignatures "Compiladors", "Programació i estructures de dades", "Programació en Internet", "Programació Hipermedia I" i "XML" en la Universitat d'Alacant. També ha impartit nombrosos cursos sobre programació web, desenvolupament d'aplicacions web, usabilidad i accessibilitat, tant a Espanya com en altres països com Algèria, Cuba, Equador, Kazakhstan, Kirguizistan, Mèxic, Moldàvia, Perú, Polònia, Rússia i Ucraïna.

Des de l'any 2012 també treballa en el desenvolupament de MOOC. Coordina els cursos iDESWEB(http://idesweb.uaedf.ua.es/), iXML (http://ixml.uaedf.ua.es/) i AWEB (http://accesibilidadweb.es/).

 

 

 


María Dolores de Juan Vigaray

 

 

 

Maig De-Juan-Vigaray és Professora Titular de Comercialització i Recerca de Mercats de la Universitat d'Alacant i doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat Miguel Hernández (Elx, Alacant). Ha impartit diversos cursos de postgrau en Universitats europees i americanes i ha sigut col·laboradora com a docent en la University of Florida (EE.UU) i en el Southampton Institute (Anglaterra), així com en diversos Masters i Escoles de Negocis espanyoles (ESADE, Barcelona; ESIC, Madrid; UCAM, Múrcia). Actualment comparteix la seua docència entre la Universitat d'Alacant i el IESEG School of Management de la Université Catholique de Lille, amb seus en Lille i París (França).

La Dra De Juan ha publicat articles sobre retailing i comportament del consumidor en diversos Journals internacionals incloent el Journal of the Academy of Màrqueting Science, Journal of Consumer Psychology Journal of Tourism Management.. És autora dels llibres “Comercialització i Retailing: Distribució Comercial Aplicada”, “La Promoció de Vendes: Eina Clau del Màrqueting Mix”, “Valors i estils de vida dels consumidors. Com entendre'ls i mesurar-los” i "L'Atracció que Exerceixen els Centres Comercials sobre els Consumidors"; així com de diversos articles sobre Retailing.

Ha complementat aquesta labor sent tutora del Programa de Formació “Leonardo da Vinci” de la Facultat de CCEE i EE de la Universitat d'Alacant i en l'actualitat és tutora del Pla d'Acció Tutorial de la UA que ofereix atenció personalitzada en la carrera acadèmica als estudiants que voluntàriament ho sol·liciten. Finalment, la Dra. De-Juan-Vigaray és la directora del grup de Recerca I+Do+i (Recerca Docència i Innovació), multidisciplinària, interessada en projectes relacionats amb la docència

PERSONAL COL·LABORADOR

 

 

Jose Servando Chinchón Yepes 

José Servando Chinchón Yepes és Dr. en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Gemmologia per la Universitat de Barcelona i Supervisor de Tècniques Radioactives pel Consell de Seguretat Nuclear.

Ha sigut Titulat Superior Especialitzat del CSIC, Investigador en la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment és Catedràtic d'Universitat del Dpto. de Construccions Arquitectòniques i membre de l'Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant.

Ha participat, com a director o com a investigador, en 25 projectes de finançament públic relacionats amb la caracterització, control de qualitat i durabilitat dels materials de construcció. També ha participat en d'altres projectes, d'especial rellevància, finançats per empreses i organismes privats.

Ha publicat el resultat de les seues recerques en conegudes revistes científiques de Materials de Construcció com per exemple el Cement and Concrete Research on és autor de 13 articles. Com a resultat de la seua activitat investigadora compta amb l'avaluació positiva de cinc sexennis de recerca.

 

 

 

 

Tania Aleyda Acosta Hurtado

 

Tania Acosta Hurtado és Enginyera en Sistema de Computació i Informàtica i Magister en Docència en Institucions d'Educació Superior, títols obtinguts en l'Escola Politècnica Nacional d'Equador. Posseeix un Diplomat Superior en Recerca i Projectes per la Universitat Tecnològica Equinoccial d'Equador. Actualment està cursant els seus estudis de Doctorat en Informàtica en la Universitat d'Alacant – Espanya. La Ing. Acosta és Professora titular en l'Escola Politècnica Nacional i Universitat UTE, en les quals dicta les càtedres de Programació, Tecnologies de la Informació, Projectes i Models de Simulació.
Tania Acosta ha presentat els resultats de les seues recerques en conferències nacionals i internacionals i és autora de més de 14 articles indexats en WOS, SCOPUS, IEEE i ACM.  Es troba desenvolupant la seua recerca en l'àrea de l'accessibilitat web, mitjançant el projecte: “Proposta de solucions per a problemes d'accessibilitat de continguts e-learning”, sota l'adreça del Dr. Sergio Luján-Mora. Ha col·laborat com a revisora d'articles científics per a conferències i revistes d'alt impacte (UAIS, IEEE Access, EnfoqueUTE). Els seus interessos de recerca se centren principalment en enginyeria, accessibilitat web dels sistemes de gestió d'aprenentatge, accessibilitat multimèdia, e-learning, MOOCs, educació i govern electrònic. Ha sigut directora de projectes d'educació i actualment col·labora en el projecte de recerca “Estudie de requeriments d'accessibilitat del contingut multimèdia en la Web: Cas d'estudi MOOC –EPN”.

 

 

 

 

Grup de Recerca ALISoft


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464