Saltar apartados

XXV Aniversari Estudis de Turisme

XXV ANIVERSARI ESTUDIS DE TURISME

 

Amb l'inici del present curs acadèmic, 2019-2020, es compleixen 25 anys de l'engegada dels estudis oficials de turisme en la UA.

Aquest procés va ser el resultat de la col·laboració institucional entre la UA i l'antic Institut Turístic Valencià (ITVA), ja que aquests estudis, en la nostra Comunitat, com a titulació de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (TEAT), fins a aquell moment depenien de l'Escola Oficial de Turisme de Madrid.

Per tant, el primer pas per a la implantació va ser la creació, en 1994, de l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat Valenciana, que va quedar adscrita a l'efecte de docència a la UA, mitjançant el preceptiu conveni, i a la qual van quedar vinculades totes les escoles privades de la CV que impartien el referit títol de TEAT.

La seu de l'EOT-GV i, per tant, el lloc on s'impartien aqueixos estudis va ser l'edifici del CDT d'Alacant, en la Muntanya Tossal, dependent llavors de la Fundació Cavanilles d'Alts Estudis Turístics, creada per impuls de la Generalitat, juntament amb la Universitat d'Alacant, la de València (EG) i la UJI.

Va ser un moment d'intensa col·laboració entre la UA i Turisme de la GV a causa que la UA destacava ja en el panorama de la recerca en turisme i fins i tot s'havia iniciat la impartició d'un màster en turisme, un dels programes pioners a Espanya, en col·laboració amb l'ITVA. Una col·laboració que s'ha incrementat en aquesta última etapa, mitjançant nous convenis de col·laboració.

 

 

XXV Aniversari Estudis de Turisme


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464