Saltar apartados

Arxiu d'ADAR

fons documental de l'associació d'aviadors de la república

L'Associació d'Aviadors de la República (ADAR) es constitueix en 1976 per antics membres de les Forces Aèries de la República Espanyola (FARE). Entre les activitats que ha vingut duent a terme ADAR cal destacar la recuperació de documents procedents de les persones que van pertànyer a les FARE o dels seus familiars, així com la recerca, impuls i difusió de la memòria històrica de l'aviació republicana a través de publicacions, butlletins informatius, exposicions, etc.

En 2015 l'Assemblea extraordinària de socis aprova la donació a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant del seu arxiu i biblioteca especialitzada en aviació republicana, la formalització de la qual té lloc el 24 de novembre d'aqueix mateix any amb la signatura de l'acord en un acte oficial presidit pel nostre Rector, Manuel Palomar, amb la presència del seu President, Gregorio Gutiérrez (Guti) i diversos membres de les juntes directives nacional i catalana-nord-balear.

Aquest fons documental -en procés de catalogació i digitalització- es pot consultar a través del catàleg general de l'Arxiu de la Democràcia.

 

 

Arxiu d'ADAR


Arxiu General de la Universitat d'Alacant
Arxiu de la Democràcia
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9757

Facebook: https://www.facebook.com/archivodelademocracia

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464