A LA RECERCA DE SOLUCIONS PER A les MALALTIES DE L'OS Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

A LA RECERCA DE SOLUCIONS PER A les MALALTIES DE L'OS

 

 

Data
Dimarts 15 d'octubre de 2019, a les 19:30 h.


Ponent
María Vallet, Catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat Complutense de Madrid, membre de les acadèmies espanyoles de Farmàcia i Enginyeria, de l'International College of Fellows of Biomaterials Science and Engineering (FBSE) i de l'American Institute for Biomedical and Biological Engineering (AIMBE).


Presenta
Francisco Rodríguez Reinoso, Catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d'Alacant.

Lloc
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40.


Organitza
Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Currículum
María Vallet-Vaig regir és   química, científica i professora espanyola en la Universitat Complutense de Madrid, Espanya. És una investigadora àmpliament reconeguda i citada en Biomedicina, particularment en els camps de biomaterials i sistemes d'administració de fàrmacs. Les seues publicacions (més de 650 articles revisats per parells) han sigut citades més de 39.700 vegades i el seu índex h és de 93. La professora Vallet-Vaig regir ha sigut guardonada amb importants premis nacionals i internacionals i és membre de les acadèmies espanyoles de Farmàcia i Enginyeria , de l'International College of Fellows of Biomaterials Science and Engineering (FBSE) i de l'American Institute for Biomedical and Biological Engineering (AIMBE). Entre altres guardons ha rebut el Premi Nacional de Recerca “Leonardo Torres Quevedo” en el camp de les Enginyeries (2008) i el Premi Rei Jaume I a la Recerca Bàsica (2018).


La professora Vallet-Vaig regir és àmpliament reconeguda per les seues contribucions a la biotecnologia i la medicina. A més, és Investigadora Altament Citada 2018 (Clarivate Analytics). Aquesta llista reconeix a investigadors mundials seleccionats per la seua excepcional recerca, demostrat per la producció de múltiples articles altament citats que se situen en el top 1% per cites per camp i any en la Web of Science.


És reconeguda com a pionera en el camp dels materials ceràmics aplicats a la medicina. D'una banda, ha treballat en l'àrea de biomaterials desenvolupant biocerámicas per a aplicacions d'empelts ossis i andamiajes per a biomedicina regenerativa. D'altra banda, la Prof. Vallet-Vaig regir ha investigat intensament sobre nanopartícules de diferent naturalesa per a alliberament d'agents  terapèutics als teixits malalts sense afectar als òrgans sans. Va ser pionera a suggerir i demostrar la introducció de fàrmacs en els porus dels materials de sílice mesoporosa, la qual cosa va inspirar milers de publicacions a tot el món sobre nanopartícules de sílice mesoporosa per a l'administració de fàrmacs.

 

Galeria

 

Reproducir