COVID-19, LA SANITAT DESPRÉS DE L'HURACÀ Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

COVID-19, LA SANITAT DESPRÉS DE L'HURACÀ

 

 

Data
Dijous 28 de maig de 2020, a les 19.00 h. (Per a visualitzar el vídeo punxar en la imatge).

 

Reproducir

 

 

 


Ponent

Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández (Alacant, Espanya). President del seu Comitè de Polítiques de la Federació Mundial d'Associacions de Salut Pública. Vocal de Comunicació de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS).


Presenta
Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.


Organitza
Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Resum
La COVID-19 ha portat al límit a la sanitat espanyola. Els professionals sanitaris i no sanitaris han mostrat una dedicació digna d'elogi. A més d'això, han demostrat una capacitat d'adaptació i flexibilitat que al costat de la seua elevada capacitat tècnica ha permès minimitzar els nocius efectes de la pandèmia. Prop d'ells, altres professionals, menys visibles, els de salut pública han anat arreplegant dades i guiant les decisions sanitàries i polítiques. Passat el primer colp de la brutal tempesta, mentre recomponem la vida social i econòmica fins on podem, hem de preparar una nova salut pública i un nou sistema de salut per a una nova normalitat. Moltes de les coses que amb rapidesa s'han fet seran habituals a partir d'ara, però unes altres han de ser diferents per a assentar les bases de la resposta que com a societat hem de donar a un futur per escriure.

 

Currículum
Va ser membre del Comitè Permanent del Comitè Regional per a Europa (OMS), del Consell d'Administració del Centre Europeu per al Control de Malalties i del Comitè Científic de l'OMS: Revisió Europea sobre Determinants Socials de la Salut i la bretxa. Va ser el Director general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat i Política Social (2008-2011), on va dirigir la preparació de la Llei General de Salut Pública i la llei de prevenció del tabaquisme passiu. Com a Director de Salut Pública, també va dirigir la preparació de l'estratègia espanyola sobre els determinants socials de la salut amb la publicació de l'informe "Cap a l'equitat i la salut: monitoratge dels determinants socials de la salut i la reducció de les desigualtats en salut". Ha sigut President de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) i de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (SESPAS) –ara és Vocal de Comunicació-. Editor adjunt del Journal of Epidemiology and Community Health (1997-2007). Fundador de l'Escola de Salut Pública de Menorca.