COVID-19: VACUNES DE SPRINT O DE MARATÓ? Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

COVID-19: VACUNES DE SPRINT O DE MARATÓ?

 

Data

Dijous 18 de febrer de 2021, a les 19.00 h. (Per a visualitzar el vídeo punxar en la imatge).

 

Reproducir

 

 

Ponent

Alfredo Corell Almuzara, Catedràtic d'Immunologiai Vicerector d'Innovació Docent i Transformació Digital. Universitat de Valladolid.

 

Presenta

José Miguel Sempere, Catedràtic d'Immunologia i Director del Departament. de Biotecnologia. Universitat d'Alacant.

 

Resum

Introducció breu a la història de la vacunació.
Els tipus de vacunes que es poden utilitzar per a immunitzar avui dia.
Especial èmfasi en les vacunes d'RNA i com funcionen en el nostre organisme.
Comparativa de la carrera per les vacunes en el cas concret del SARS-CoV2.
Principals dubtes i interrogants i qüestions a millorar en l'estratègia vacuna-li.

 

Currículum

Nascut a Madrid en 1963; Doctor en biologia per la Complutense de Madrid. Es va formar com a especialista en Immunologia a l'Hospital 12 d'Octubre. Les seues passions són la immunologia i la docència, i a elles ha dedicat tota la seua carrera laboral; com a immunòleg va tenir etapes focalitzades en el diagnòstic (equip de trasplantaments del 12 d'octubre, o el programa de garantia externa de qualitat per a tots els laboratoris diagnòstics espanyols), en la investigació (6 tesis doctorals dirigides, ha publicat més de 60 articles en revistes d'impacte, 4 sexennis d'investigació i catedràtic de la Universitat de Valladolid des de maig de 2020 (des de 1999 és professor titular i ha impartit docència en grau, màster i doctorat), a la innovació docent (coordina el projecte Immunomedia, en el qual participen 8 universitats europees, que ha rebut diversos guardons, finançat dos anys per la FECYT). Implicat sempre en responsabilitats de gestió, ha sigut director del Centre per a l'Ensenyament Online, Formació i Innovació Docent de la Universitat de Valladolid (VirtUVa), vocal de la Comissió Nacional de l'Especialitat d'Immunologia i de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d'Immunologia (en el període 2016-2020). Des de juliol de 2020 és Vicerector d'Innovació Docent i Transformació Digital de la Universitat de Valladolid. En els últims anys està desenvolupant d'una manera intensa la seua activitat divulgadora, que també naix des del projecte Immunomedia. Ha rebut el premi MEDES 2018 (Fundació Lilly) a la millor iniciativa per a la difusió en espanyol de les ciències biomèdiques; i el premi EDUCA 2018 al millor docent universitari d'Espanya.

Des de l'aparició de la pandèmia, visibilitza la Immunologia en RRSS i en múltiples mitjans de comunicació: escrita, ràdio i televisió. Destaquen les col·laboracions en l'hora de la 1, de rtve, Aquesta Passant en Telemadrid, "Quatre al dia" de cuatroTv i en la Sisena Nit de la Sexta.

 

Organitza

Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.