Els professionals sanitaris enfront de la COVID-19. Història d'un desafiament clínic, científic i social Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

Els professionals sanitaris enfront de la COVID-19. Història d'un desafiament clínic, científic i social

 

Data

Dimecres 21 d'octubre de 2020, a les 19.00 h. (per a visualitzar el vídeo punxar en la imatge).

 

Reproducir

 

Intervenen

Justo Menéndez Fernández, Cap del Departament d'Urgències. Grup HM Hospitals.

Ricard Ferrer Roca, Cap del Servei d'Intensius de l'Hospital Vall d'Hebron.

Inmaculada Dapena Romero, Infermera del Servei de Medicina Interna de l'Hospital General Universitari d'Alacant. Coautora del Protocol de les Unitats Hospitalàries COVID-19.

Isabel Gutiérrez Pérez, Metge de Família de Sacyl. Centre de Salut Delícies I Valladolid Oest. Responsable de Qualitat.

Moderador: Joaquín Portilla Sogorb, Cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital General Universitari d'Alacant.

 

Organitza

Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària d'Alacant

 

Resum

El pròxim 21 d'octubre, en el si de la Universitat d'Alacant i dins del cicle de conferències de l'Aula de Ciència i Tecnologia debatrem sobre el desafiament que ha suposat per als professionals sanitaris la COVID-19. En el panell de conferenciants contarem amb representants de diferents disciplines sanitàries que afronten cada dia li malaltia COVID-19. Un metge d'especialista en Medicina Intensiva de Barcelona, un metge especialista en Urgències Mèdiques de Madrid, una metge d'Atenció Primària de Valladolid i una infermera de Medicina Interna d'Alacant, tots ells amb experiència en l'atenció a pacients amb COVID. En la taula debatrem, des de les diferents perspectives professionals, com ha sigut, com aquesta sent i com hauria de ser l'atenció als pacients amb COVID-19, els èxits i els fracassos, les dificultats que han existit, les necessitats actuals i com afrontar un futur amb coronavirus. Discutirem l'evidència científica existent sobre la malaltia, l'origen del virus, la patogènia de la malaltia, la seua prevenció, tractaments actuals i futurs. Tot això en un marc acadèmic però dirigit a la població general. La taula serà moderada pel cap del Servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses de l'Hospital General Universitari d'Alacant.

 

Currículum