ENGINYERIA I MEDICINA: UN FUTUR PRESENT Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

ENGINYERIA I MEDICINA: UN FUTUR PRESENT

 

 

Data

Dijous 4 de febrer de 2021, a les 19.00 h. (Per a visualitzar el vídeo punxar en la imatge).

 

ReproducirPonentsPresenta
Daniel Ruiz, Coordinador Acadèmic del Grau en Enginyeria Biomèdica de la Universitat d'Alacant.


Resum

El coneixement en l'àmbit de la salut augmenta exponencialment cada any: descobriment de nous agents patògens, desenvolupament de tècniques diagnòstiques, creació de tractaments personalitzats, etc. Aquest augment en el corpus del coneixement porta implícit la necessitat d'optimitzar processos clínics, millorar l'adquisició de variables associades als estats de salut o perfeccionar la presa de decisions; aspectes, tots aquests, abordats de manera reeixida per l'enginyeria i, de forma més específica, per l'enginyeria biomèdica. Disciplines com la intel·ligència artificial o la telemedicina estan obligades a convertir-se en aliades en el desenvolupament de tasques clíniques quotidianes com el seguiment de patologies cròniques o el diagnòstic a través d'imatge.

 

 

Currículum

 

ANA MARTÍN ORGANISTA

Ana Martín és Enginyer Superior de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid. L'any 1993 Màster en Bioingeniería en "The Whashington University" els Estats Units. MBA. Ha treballat durant més de 15 anys en treballs relacionats amb l'Enginyeria Biomèdica, en diferents països. En 2007 va decidir crear la seua pròpia empresa dedicada a l'enginyeria biomèdica en diverses àrees com a dispositius implantables, robòtica hospitalària i gestió sanitària.

 

MARÍA TERESA ARREDONDO WALDMEYER

Maria Teresa és reconeguda internacionalment pels seus treballs de recerca i innovació en el camp de les TIC aplicades a la salut i la inclusió social. Doctora Enginyera de Telecomunicació, va ser la primera dona catedràtica en aquesta disciplina dins de la UPM. Inspirat en la seua visió de la ciència, crea Life Supporting Technologies, un grup d'investigació d'excel·lència internacional dedicat a la investigació i el desenvolupament del paradigma de la Intel·ligència Ambiental per a prevenir, cuidar i promoure la salut de les persones i donar suport a la vida independent. A més, és directora de la Càtedra Vodafone i directora de Relacions amb Llatinoamèrica de la UPM. Ha sigut pionera en la investigació en entorns assistits de la vida diària, contribuint al desenvolupament de la primera plataforma de referència i l'especificació d'estàndards en aquesta àrea. El seu treball ha sigut recentment guardonat amb el Premi Honorífic del IEEE en reconeixement al seu lideratge en eSalud. Assessora de diferents companyies i institucions sanitàries sobre els avantatges de la salut electrònica, és sovint convidada a cursos, escoles d'estiu, conferències i esdeveniments relacionats amb la dona i el seu rol en l'enginyeria. Durant la seua carrera, ha sigut mentora de més de 500 joves científics, majoritàriament dones. Ha sigut investigadora principal de més de 60 projectes científics i tècnics finançats en convocatòries competitives tant a nivell nacional com europeu i actualment dirigeix la participació de la UPM en alguna de les iniciatives europees més rellevants en el camp de l'eSalud. Ha publicat més de 300 articles científics, 20 llibres i ha actuat com a experta en nombrosos comitès i consells editorials.DANIEL RUÍZ FERNÁNDEZ

Daniel Ruiz Fernández és enginyer en informàtica i va rebre el seu grau de doctor per la Universitat d'Alacant en 2003.  És professor titular en el departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la Universitat d'Alacant. Les seues àrees d'interès són la informàtica mèdica, e-health, telemedicina, sistemes d'ajuda a la decisió clínica i anàlisi de dades clíniques. És el coordinador acadèmic del grau en Enginyeria Biomèdica de la Universitat d'Alacant i director del grup d'investigació en Enginyeria Bioinspirada i Informàtica per a la Salut (grup d'investigació IBIS). Ha liderat nombrosos projectes d'investigació a nivell nacional i regional  centrats en informàtica mèdica i ha publicat els seus treballs en conferències nacionals i internacionals i en revistes indexades JCR d'alt impacte. És membre de la Societat Espanyola d'Enginyeria Biomèdica i Sènior Member de la societat IEEE.

 

 

Organitza
Aula de Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.