MODELITZACIÓ MATEMÀTICA DE LA INFORMACIÓ CLIMÀTICA PER A UNA TRANSICIÓ ENERGÈTICA JUSTA I EFICIENT: DEL BYTE A la COP Aula de Ciència i Tecnologia

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Ciència i Tecnologia   Aula de Ciència i Tecnologia
Aula de Ciència i Tecnologia

MODELITZACIÓ MATEMÀTICA DE LA INFORMACIÓ CLIMÀTICA PER A UNA TRANSICIÓ ENERGÈTICA JUSTA I EFICIENT: DEL BYTE A la COP

 

 

Data

Dimecres 17 de març de 2021. A les 19.00 h. (Per a visualitzar el vídeo punxe en la imatge).

 

Reproducir

 

Ponent

Francisco J. Doblas-Reyes, Director del Departament de Ciències de la Terra del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS).

 

Presenta

Jorge Olcina Cantos, Catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional en la Universitat d'Alacant.

 

Resum

El canvi climàtic té una component física important en la qual les components del sistema climàtic (atmosfera, oceà, criosfera, superfícies continentals) canvien a causa del forçament de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, aerosols i altres components d'origen antropogènic en el marc de la variabilitat natural del sistema (el clima sempre ha canviat) i de la reacció de la biosfera. Les principals eines per a l'adaptació a i per a estimar les mesures òptimes de mitigació d'aquests canvis són l'observació, la comprensió i la modelització. En aquesta presentació s'explicarà l'equilibri que s'està establint entre aquestes eines i la generació d'informació climàtica de rellevància social que permeta ajudar a abordar els grans reptes socioeconòmics que planteja la transició a una nova societat.

 

 

Currículum

Francisco Doblas Reis és investigador ICREA i director del Departament de Ciències de la Terra del BSC-CNS. La seua especialitat és la modelització global del clima, amb un interès particular en l'ús de models globals per a la formulació de prediccions climàtiques en escales temporals que van des de diverses setmanes a diversos anys en el futur. És autor de més de 180 publicacions internacionals, membre de diversos comitès internacionals i autor del Cinquè i Sisè Informe d'Avaluació de l'IPCC.

 

Organitza

Aula de la Ciència i Tecnologia de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.