Exercici físic per a tots II Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Exercici físic per a tots II

 

Inscripció Completa

 

En l'actualitat disposem de suficient evidència científica que demostra que l'exercici físic és necessari per a mantenir una bona qualitat i quantitat de vida. Els estudis reflecteixen que prevé la mortalitat prematura per qualsevol causa, disminueix el risc de Malaltia Cardiovascular, descendeix les xifres de pressió arterial, redueix el risc de patir càncer de còlon o mama, disminueix la incidència de diabetis mellitus tipus 2, la síndrome metabòlica i el guany de pes. A nivell del sistema osteomuscular augmenta la densitat òssia de columna, maluc i nina i prevé la pèrdua de massa òssia en dones pre i posmenopáusicas.

Els exercicis de força milloren l'equilibri, la independència funcional i disminueixen el risc de caigudes, amb el que contribueixen al descens de la morbimortalidad prematura. La seua pràctica regular redueix els símptomes d'ansietat i depressió, i en el pacient geriàtric disminueix el risc de discapacitat física i dependència funcional, descendeix la deterioració cognitiva i el risc de malaltia d'Alzheimer.

Tenir una vida activa practicant exercici físic de forma regular és una forma eficaç de prevenir múltiples patologies, augmentar la nostra autoestima, evitar el consum de substàncies tòxiques, millorar les relacions interpersonals i, en conjunt, augmentar la quantitat i qualitat de vida. Es beneficien l'individu, la població i el sistema sanitari, en tractar-se d'una forma molt eficient de millorar la salut. Igualment, el benefici és major a major volum o intensitat d'exercici físic i es produeix d'igual forma en persones que inicien aquesta activitat en edat avançada.

Malgrat tots aquests beneficis, segons l'Enquesta Nacional de Salut de 2012, el 41,3% de la població es declara sedentària, una mica menys de la meitat de les dones (46,6%) i més d'un terç dels homes (35,9%), amb un augment de la prevalença de les patologies cròniques: HTA, hipercolesterolemia, obesitat i diabetis, que segueixen la seua tendència ascendent.


Objectiu General

Objectius Específics

Dirigit a

Desenvolupament

Continguts, dates i horari

Exercici físic per a tots (4 hores)
07/05/2019 18:00 - 20:00
14/05/2019 18:00 - 20:00

Habilitats i eines per a realitzar exercici físic (4 hores)
21/05/2019 18:00 - 20:00
28/05/2019 18:00 - 20:00


Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Docents

Julia Segura Martínez i Irene Aliaga Aliaga, Infermeres Comunitàries.


Coordinadora

Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General.


Organitza

Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Bibliografia

  1. Grup d'experts del PAPPS. Actualització PAPPS 2014. Revestisca Atenció Primària. Vol. 46 Extraordinari IV, 2014.