PROGRAMA PACIENT ACTIU. PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT I Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

PROGRAMA PACIENT ACTIU. PRENENT CONTROL DE LA TEUA SALUT I

 

 

Tenint en compte, que les malalties cròniques afecten a un 70% de la considerada població major, l'adquisició de coneixements per al control, l'autocuidado i la promoció d'estils de vida saludables són objectius comuns, tant de les estratègies de la Comunitat Valenciana amb el seu pla de Salut i el programa de “Cronicitat i Envelliment Actiu” com de la UA i els seus plans d'estudis, “recerca i formació sobre envelliment òptim i saludable”.

El desenvolupament de l'Escola de Benestar i Cures dins de "l'Aula de Salut” de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant integra, en la línia de col·laboració que mantenen en els últims anys la UA amb “el Departament Hospital General d'Alacant”, el programa “Pacient Actiu”, aquest és un projecte que serveix de suport a les persones que viuen amb una malaltia crònica i a persones cuidadores de pacients depenents, per a adquirir un millor autocuidado de la seua salut.

Aquest programa que es fonamenta en els avantatges del concepte “educació entre iguals” on es complementa la labor dels professionals sanitaris, posant en mans dels pacients el coneixement per a controlar de la millor manera la seua malaltia crònica i l'impacte que aquesta té en les seues vides, consisteix a desenvolupar tallers impartits per pacients formats, que al seu torn formen a altres pacients o persones cuidadores, amb el suport del personal sanitari on el paper d'infermeria resulta fonamental.

Nombrosos estudis com els de la Universitat de Stanford i uns altres[i]  avalen aquest plantejament, que ja ha sigut utilitzat pel NHS d'Anglaterra i sistema de salut de Dinamarca i en diferents zones d'Austràlia, Japó, Xina, Noruega i Canadà. A través de mateix, es facilita la interacció i participació del grup i anima a compartir experiències personals i trobar solucions als problemes comuns aconseguint resultats:

 

 

OBJECTIU GENERAL

Recolzar i capacitar a les persones amb malalties cròniques o als seus cuidadors per a millorar la seua qualitat de vida.

OBJECTIUS ESPECIFICOS:

 

METODOLOGIA:

TALLERS:

Prenent Control de la teua Salut (TCS) dirigit a:


Dinàmica participativa:


Continguts:


Dates, horari i durada dels tallers:

Lloc de realització
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Aula de Salut. Escola de Benestar i Cures, C/ Sant Ferran, 40.

 

 


[i] Review of Findings on Chronic Disease Self-Management Program (CDSMP) Outcomes: Physical, Emotional & Health-Related Quality of Life, Healthcare Utilization and Costs

A Meta-Analysis of Health Status, Health Behaviors, and Health Care Utilization Outcomes of the Chronic Disease Self-Management Program Prev Chronic Dis. 2013;10:120112. doi: 10.5888/pcd10.120112.