APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

APRENENT A SER FELIÇOS, ENFORTINT LA NOSTRA AUTOESTIMA


 

Inscripció Completa

 

Quins són els requisits de la felicitat?: No tenir problemes ni sentir malestar?, disposar de diners i béns materials per a fer el que vulguem?, que tot ens vaja bé en la vida?... En les condicions socioeconòmiques actuals, podem plantejar-nos-ho? És possible gaudir de la vida àdhuc en situacions adverses?... Aquestes i altres preguntes similars serviran de base per a reflexionar en grup sobre els elements clau en el sofriment i malestar emocional que amb freqüència patim.

Cobren especial importància en aquest tema també, les metes i valors personals, idees preconcebudes i prejudicis, que conformen la visió que tenim del món i com ens posicionem diàriament en ell, contribuint a ser els artífexs de la nostra destinació.

D'altra banda, l'autoestima és un dels conceptes del camp de la psicologia que més s'ha popularitzat, donant lloc a nombrosos llibres dels anomenats d'autoajuda “” -amb freqüència d'entorns socioculturals molt diferents al nostre- que han desvirtuat en certa mesura el terme, presentant-ho com a causa pràcticament de tots els problemes personals, en les relacions socials, conflictes en el treball, fracassos en diverses àrees, etc. No obstant açò, la baixa autoestima pot ser en part causa i en part conseqüència de problemes i maneres d'enfocar la vida. L'educació, les relacions que vam establir des de xicotets amb persones significatives (família, sers estimats) i les adaptacions que han patit, les experiències que hem viscut, etc. conformen la nostra autoestima. No obstant açò, és alguna cosa que podem canviar: el que hem après de forma errònia, podem “reaprenderlo” per a aconseguir sentir-nos a gust i en pau amb nosaltres mateixos. En aquest sentit, l'autoestima, entesa com a acceptació de la nostra pròpia vulnerabilitat personal, pot convertir-se en element fonamental per a transformar les nostres vides, desenvolupar una saludable connexió amb els altres i conquistar una vida plena, amb sentit i “feliç”.

 

Objectius

 

Continguts, dates i horari

I. Aprenent a ser feliços, enfortint la nostra autoestima (4 hores)
28/01/2020, 18.30 – 20.30 h.
04/02/2020, 18.30 – 20.30 h.

II. Descobrint els nostres recursos personals per a enfortir l'autoestima (4 hores)
11/02/2020, 18.30 – 20.30 h.
18/02/2020, 18.30 – 20.30 h.

 

Lloc

Sede Universitaria Ciudad de Alicante, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Docent

Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General.

 

Coordina

Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General.

 

Organitza

Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, Hospital General (Departament de Salut Alacant).

 

Galería de fotos