COMUNICACIÓ ASSERTIVA: UNA EINA PER A MILLORAR LES NOSTRES RELACIONS I EL NOSTRE BENESTAR PERSONAL Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

COMUNICACIÓ ASSERTIVA: UNA EINA PER A MILLORAR LES NOSTRES RELACIONS I EL NOSTRE BENESTAR PERSONAL

 

La manera d'interaccionar amb els altres pot convertir-se en una font considerable d'estrès en la vida. L'Entrenament Assertiu permet reduir-lo, mitjançant l'aprenentatge d'una sèrie d'habilitats socials i de comunicació.

La utilització d'un estil de comunicació assertiu implica la presència d'una filosofia de base centrada en el respecte als altres i, fonamentalment, a un mateix. A més, és necessari saber manejar una sèrie de tècniques i habilitats que podrem utilitzar a l'hora de posar en pràctica aquest estil en diferents situacions que podem trobar-nos en el nostre dia a dia.

La persona amb un estil de comunicació assertiu és aquella capaç d'expressar els seus sentiments, idees i opinions, fent-ho de manera que, defensant els seus propis drets, respecta de manera meticulosa els dels altres, adaptant-se al context on es produeix la comunicació i contribuint a facilitar que es resolguen els problemes immediats i futurs relacionats amb la comunicació.

No es tracta de tornar-nos irascibles, “quejicas”, freds o calculadors; però tenim dret a protegir-nos davant situacions que ens semblen injustes o desmesurades, i cadascun sap millor que ningú què el molesta o necessita. A més, es poden expressar els gustos i interessos de manera espontània, es pot parlar d'un mateix sense sentir-se cohibit, poden acceptar-se els compliments sense sentir-se incòmode, es pot discrepar de la gent obertament, poden demanar-se aclariments de les coses i es pot dir “no”.

L'Entrenament Assertiu és una manera d'enfrontar-nos eficaçment amb els conflictes que a tots ens planteja el fet de la convivència amb uns altres. En definitiva, quan s'és una persona assertiva hi ha una major relaxació en les relacions interpersonals.

 

Objectiu General
Conèixer les bases per a desenvolupar una comunicació assertiva amb els altres que ens ajude a millorar les nostres relacions i cultivar el nostre benestar personal.

 

Objectius Específics

 

Destinataris
Població adulta en general.

 

Desenvolupament
S'exposaran conceptes explicatius des de la Psicologia científica i la pràctica clínica, adaptats per a la seua aplicació a la vida quotidiana. Es comptarà amb el suport de vídeos i àudios explicatius i material escrit complementari.

 

Sessions online i en directe:

 

Docent

Mª Ángeles Torres Alfosea. Psicòloga Clínica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Departament de Salut Alacant-Hospital General.

Coordina
Adela Alonso Gallegos, Adjunta d'Infermeria d'Atenció Primària en el Departament de Salut Alacant-Hospital General.


Organitza

Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant i Hospital General (Departament de Salut Alacant).