II VÍDEO TALLERS PRÀCTICS DE CUINA SALUDABLE I SOSTENIBLE

 

Espanya ocupa un lloc privilegiat quant a la salut dels seus ciutadans. Això sembla deure's a un estil de vida amable, un bon Sistema de Salut i una dieta saludable.

No hi ha dubte que res beneficia tant la nostra salut i incrementa les nostres possibilitats de supervivència com la pràctica d'exercici unit a una pràctica alimentària sana, en el nostre cas basada en la dieta Mediterrània.

La pauta nutricional mediterrània (inscrita per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la humanitat) és un factor protector enfront de malalties crònic degeneratives, cardiovasculars, diversos tipus de càncer i obesitat.  No obstant això, en els últims anys es registra entre la població espanyola una pèrdua de l'adherència a la dieta mediterrània.

La pràctica de cuinar i la cadena de transmissió oral dels valors que hem esmentat, s'ha trencat en les llars, convertint-se en una obligació per a les institucions, informar i ensenyar als ciutadans a alimentar-se adequadament, promovent accions saludables i donant a conèixer els valors de qualitat i salut que aporten els productes frescos i de temporada.

Entenem que tenim el deure de promoure i cuidar el nostre llegat gastronòmic a fi de que els ciutadans del futur tinguen informació i eines per a alimentar-se saludablement, marcant-nos com a objectiu difondre l'estil de vida equilibrat, promovent accions que eduquen en bons hàbits alimentosos.

Hem de garantir l'accés universal a una alimentació de qualitat, segura, saludable i sostenible. La nostra vocació és contribuir a aconseguir consumidors crítics i ben informats a través de l'educació en alimentació, nutrició, habilitats culinàries i gastronomia.

És important contribuir a avançar, i més després de la situació que ha deixat la COVID- 19, cap a un model alimentari sostenible i sustentable, basat en els principis de l'economia social i solidària, la sobirania alimentària i la producció i el consum de proximitat.

 

Objectius

  • Desenvolupar habilitats pràctiques en cuina
  • Ensenyar a alimentar-nos de manera saludable, saborosa, sostenible i plaent
  • Donar a conèixer als consumidors productes de proximitat que són beneficiosos per a la nostra salut
  • Posar en valor productes representatius del nostre territori que compten amb Denominació d'Origen o són marca de qualitat
  • Promoure un model alimentari sostenible i sustentable, basat en els principis de l'economia social i solidària, la sobirania alimentària i la producció i el consum de proximitat.


Dirigit

Homes i dones que desitgen aprendre o millorar les seues habilitats culinàries de manera senzilla, saborosa i pràctica, aprofitant al màxim els recursos i amb productes de proximitat.

 

Desenvolupament

Vídeo tallers dinàmics online que promoguen l'aprenentatge a través de l'experiència de reconeguts xefs i divulgadors gastronòmics.

Sessions online (En breu posarem els enllaços per a visualitzar les sessions)

Temàtica: Incorporar els llegums a la nostra alimentació.

Lloc

Sessions online. Visites en:

Coordinadora

Ángeles Ruiz García. Coordinadora tècnica Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic i Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA.


Docent Col·laboradora

Cristina Jaime Gallart. Màster d'Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d'Alacant. Professora de cuina i pastisseria de l'Aula de Cuina de l'Ajuntament d'Altea. “Xef At Home” per la Costa Blanca. 2021 Curs Cuina Sense Gluten. 2018  Direcció Cuina (IES Mediterrània Benidorm). 2015 CFGM Cuina i gastronomia (IES Mediterrània Benidorm).

Organitza

Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic.