ESCOLA DE BENESTAR I CURES Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

ESCOLA DE BENESTAR I CURES


AULA DE LA SALUT UA - DEPARTAMENT DE SALUT ALACANT-HOSPITAL GENERAL


Tenint en compte, que les malalties cròniques afecten a un 70% de la considerada població major, l'adquisició de coneixements per al control, l'autocuidado i la promoció d'estils de vida saludables són objectius comuns, tant de les estratègies de la Comunitat Valenciana amb el seu pla de Salut i el programa de “Cronicitat i Envelliment Actiu” com de la UA i els seus plans d'estudis, “recerca i formació sobre envelliment òptim i saludable”.

El desenvolupament de l'Escola de Benestar i Cures dins de l'Aula “de Salut” de la Seu Universitària “Ciutat d'Alacant” integra, en la línia de col·laboració que mantenen en els últims anys la UA amb “el Departament Hospital General d'Alacant”, el programa “Pacient Actiu”, aquest és un projecte que serveix de suport a les persones que viuen amb una malaltia crònica i a persones cuidadores de pacients depenents, per a adquirir un millor autocuidado de la seua salut.

Definició de Benestar:
És un estat de satisfacció personal, de comoditat, i de confort, que de forma separada o conjunta considera com a positius i/o adequats aspectes tals com la salut o benestar psico-biologico i altres aspectes socis econòmics.

Definició de Cura:
Cura és l'acció de cuidar (preservar, guardar, conservar, assistir). La cura implica ajudar-se a un mateix o a uns altres ser va viure, tractar d'incrementar el benestar i evitar que es patisca un perjudici.

Dirigida a: