SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019-2020 Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE 2019-2020

 

Calendari

Dimecres 30 d'octubre de 2019
MALALTIES REUMÁTICAS: MÉS FREQÜENTS AMB L'EDAT EN LA DONA? Paloma Vetla. Hospital General d'Alacant.
Resum: L'edat comporta canvis en l'organisme. Mantenir uns hàbits de vida saludables ajuda a evitar o retardar  el seu desenvolupament. És important diferenciar aquestes manifestacions pròpies de l'edat, de les malalties reumáticas que apareixen en la dona adulta, i  el diagnòstic de la qual i tractament precoç són essencials per a aconseguir el seu control.

  

Galeria de fotos


Dimecres 20 de novembre de 2019, a les 18:00 h.
II MOSTRA INTINERANTE DE CINEMA I SALUT GLOBAL. Projecció del documental “Woman” (2019). Organitza: Red Sanitaria Solidaria Alicante.

Galeria de fotos

Dilluns 25 de novembre de 2019
CÀNCER DE MAMA, PUC FER ALGUNA COSA PER A PREVENIR-HO?... I SI JA HO TINC, QUÈ FAIG? Silvia Delgado García. Hospital General d'Alacant.
Resum: Avui dia tots coneixem a algú que ha tingut un càncer de mama. Parlarem d'un problema de salut cada vegada prevalente en la nostra societat... Explicarem els factors de risc que té i si podem fer alguna cosa. Per descomptat,explicarem en què consisteix aquesta malaltia i les diferents formes de cura.

 

 

 

Dimarts 14 de gener de 2020
CAMINANT DE LA MÀ DE LA MENOPAUSA. Silvia Delgado García. Hospital General d'Alacant.
Resum: Intentarem explicar en què consisteix aquesta etapa de la vida que totes les dones tenim, per a entendre-la millor i estar preparades per a la mateixa. Parlarem dels símptomes i si podem fer alguna cosa per a disminuir els possibles problemes que puguen sorgir.

 

 

 

Galeria de fotos


Dijous 27 de febrer de 2020
QUE NO ENS ENGANYEN. ESTRATÈGIES DE LA PUBLICITAT D'ALIMENTS DIRIGITS A cura de la SALUT DE LES DONES. José Miguel Mulet, Professor Titular del Departament de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València i Director d'una línia d'investigació en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP).
Resum: Dades a la mà mai hem gaudit de la seguretat alimentària que tenim en aquest moment, no obstant això, sembla que aquesta percepció no està arribant al públic. La majoria de notícies sobre alimentació que arriben al gran públic solen ser alarmistes i en molts casos no s'ajusten a la realitat, o només representen un percentatge mínim d'ella, i no són un reflex de la situació del sector. Tot això juga en contra de la imatge i la confiança del públic en el menjar i que proliferen les pors i també la gent que s'aprofita d'ells mitjançant suposats aliments miracles o abusant de la publicitat enganyosa. En aquest món on tot val moltes vegades la salut femenina s'ha convertit en un objecte del desig de determinades empreses i han  abundat els missatges falsos o la publicitat enganyosa dirigit específicament a la dona. En la xarrada abordarem, des de l'òptica de la ciència, darrere d'afirmacions com que cada vegada mengem pitjor, que el menjar ecològic és més sana, que ens estem enverinant pels pesticides, que millor una etiqueta que pose sense conservants ni colorants o que els transgènics són perillosos.

Galería de fotos

Dijous 26 de març de 2020 - AJORNAT
GÈNERE I ENVELLIMENT SALUDABLE: REFLEXOS DE TOTA UNA VIDA. BARRERES A la PROMOCIÓ DE SALUT DES D'UNA PERSPECTIVA DEL CICLE VITAL. Ángel Gash Gallén. Universitat de Saragossa.
Resum: En aquest seminari ens sorgeixen preguntes com què és això del gènere i què relació té amb la salut? Avui dia, tendim a considerar que xiquets i xiquetes són educades en igualtat, però és això cert, ja no hi ha diferències? A vegades, la manera en què ens definim determina l'ús que fem dels recursos per a la salut, què té a veure la nostra identitat com a dones o homes amb la nostra salut? Això ens porta a pensar que quan ens fem majors ens recomanen un envelliment actiu, però tenim totes i tots les mateixes oportunitats per a aconseguir-ho? A més d'intentar contestar a aquestes preguntes, revisarem alguns estudis sobre limitacions a la mobilitat i activitat física, així com la percepció de la violència contra les dones que tenen les persones majors.


Dimecres 29 d'abril de 2020 - AJORNAT
L'ESPAI DE LES INVESTIGACIONS SOBRE GÈNERE EN LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA. Rosa Ballester.

Dijous 28 de maig de 2020 - AJORNAT
QUÈ, COM I PER QUÈ ALGUNS EQUIPS D'ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT RESPONEN MILLOR A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A ESPANYA? Isabel Goicolea. Universitat d'Umëa (Suècia).

 

Horari

Les sessions tindran lloc a les 18:30 h., excepte el dia 20 de novembre que tindrà lloc a les 18:00 h.

 

Lloc

Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Ramón y Cajal, 4.

 

Coordina

Carmen Vives Cases. Vicedegana de Recerca, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut. Catedràtica de Salut Pública del Departament Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant.

 

Organitza

Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.