SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Logo Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant   Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant
Aula de Salut - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

SEMINARI SALUT, DONES I GÈNERE

 

Després d'un període de transició, reprenem el cicle de seminaris sobre salut, dones i gènere en l'Aula de Salut de la Seu Universitària de la UA. Com en anteriors edicions, el cicle de seminaris pretén generar un espai per a la trobada i discussió sobre temes de rellevància social que contribuïsquen a l'equitat de gènere en salut.

Les desigualtats de gènere en salut provoquen malestar en la societat, en general, i en les dones, en particular. Entre les seues causes, es troben les desigualtats socials que amb freqüència situen a les dones en una situació de desavantatge o exclusió social. L'edat, el país d'origen, l'ètnia, les característiques del context en el qual es viu, així com la situació soci-econòmica són també eixos de desigualtat que interactuen amb el gènere i expliquen una part important de les desigualtats en salut.

En aquesta nova edició dels seminaris sobre salut, dones i gènere, anem a acollir a diferents grups de recerca que porten una notable trajectòria de treball en els diferents eixos de les desigualtats de gènere i salut per a generar, com s'ha fet amb anterioritat, un espai d'acostament entre la recerca i la ciudanía d'Alacant.

Començarem amb una sèrie de seminaris centrats en les desigualtats de gènere i edat, amb especial èmfasi en temes que s'alineen amb l'Estratègia de la Universitat d'Alacant sobre Envelliment òptim i intel·ligent. D'aquesta forma, els seminaris es presenten amb un vehicle per a la transferència que s'està generant dins i fora de la UA en un àrea tan pertinent i emergent com és la de l'Envelliment i les desigualtats de gènere en l'àmbit públic i privat.

Coordinadora
Carmen Vives Cases. Vicedegana de Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut. Catedràtica de Salut Pública del Departament Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat d'Alacant.