Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Altres llocs
Docència dual

Aula virtual

Aula Virtual

L'Aula Virtual és l'espai digital en què s'imparteix la docència online de la Universitat d'Alacant. Per a accedir a l'Aula Virtual, tant el professorat com l'alumnat ho faran des d'UACloud, a través de la targeta Docència dual

La Universitat d'Alacant posa a disposició dels docents una aplicació de videoconferència per defecte (basada en l'aplicació BigBlueButton), però també es podrà recórrer a altres opcions (Google Meet, Microsoft Teams o altres).

A continuació pots veure una presentació ràpida de la informació continguda en la targeta Docència dual i com s'accedeix a la nova aula virtual de la UA.

Funcionalitats de l'Aula Virtual

Preguntes més freqüents

No, no tenim la funcionalitat de difuminar el fons en l'Aula Virtual. A pesar d'això, pots provar algun truc com utilitzar la Snap Camera. Et deixem ací un tutorial perquè veges com es fa.

 

Sí, tens un truc que t'ho permet. Entra en el despatx a l'Aula Virtual i penja els materials que necessites. Deixa l'ordinador encés i no abandones l'aplicació. Quan arribes a classe, accedeix a l'Aula Virtual. El teu usuari apareixerà dos voltes, però no et preocupes. Recupera el control de la presentació i ja pots utilitzar les presentacions que has pujat.

Sí, sempre que siguen professors de l'assignatura. Si no són professors de l'assignatura, no podran accedir a la teua Aula Virtual.

Sí, sempre que estiguen matriculats en l'assignatura. En canvi, alumnes d'altres assignatures no hi podran assistir.

No.

Revisa tres aspectes:

  1. Has de tenir el navegador actualitzat. Si no, fallarà l'opció de compartir pantalla.
  2. Si no la pots compartir perquè no t'apareix l'opció de compartir pantalla, és probable que hages perdut el control de la presentació (el pots haver cedit a un alumne, per exemple). Agafa el control de la presentació i ja tindràs l'opció disponible.
  3. En portàtils i ordinadors Mac hem tingut problemes a l'hora de compartir pantalla amb el SO Catalina. A voltes Chrome i Firefox no han funcionat bé amb aquest sistema operatiu. Prova Safari.

Actualment no és possible descarregar la gravació, però la funcionalitat estarà disponible pròximament. :-)

Sí. Per exemple, pots veure en el monitor de l'ordinador l'entorn de l'Aula Virtual (amb les webcams dels alumnes) i projectar en la pantalla de classe una presentació de diapositives. Compte, perquè a l'hora de compartir la pantalla en l'Aula Virtual hauràs de seleccionar el que estàs emetent pel projector.

Per a aconseguir-ho necessites configurar el projector de l'aula de la manera següent:

Vídeo en preparació.

 

Després de parar una gravació, necessitem un temps per a codificar-la. El procés de codificació es fa a la nit, per a no influir en el rendiment de l'Aula Virtual. Per això, et recomanem esperar fins a l'endemà per a consultar l'última gravació feta.

Recorda que les gravacions les veuràs quan accedisques a l'Aula Virtual.

 

Sí. Fes clic en la rodeta de les opcions sobre els usuaris i "Invitació de sala separada".

Assigna a la sala que vulgues l'usuari que ha arribat tard o que se n'ha eixit de la sala per una incidència.

  1. Si t'has connectat per wifi a l'Aula Virtual, acosta't al router. I, si pots usar cable, molt millor. La wifi amb les videonconferències i els streamings pot donar guerra.
  2. Abandona l'Aula Virtual i torna a accedir-hi. La majoria de voltes, els problemes d'àudio entretallat es resolen així.
  3. Si no hi sents res de res, comprova que l'àudio del teu ordinador estiga activat i que no tingues auriculars amb rodeta per al volum i estiga a 0. T'ho diem perquè, sí, en el Servei d'Informàtica això ens ha passat. :-)

Utilitza com a prioritat el cable per a connectar-te. La wifi pot generar-te diversos problemes. En cas que no tingues més opció que usar la wifi, recorda treballar a prop del router i limiitar la connexió d'altres dispositius mentre estàs usant l'Aula Virtual. Recorda també que diversos electrodomèstics de casa poden generar problemes en el senyal de la wifi, com pots observar en aquest vídeo: