Presentació curs 2020-21

 

Benvolguda alumna,

Benvolgut alumne,

M’alegra poder-vos donar la benvinguda a la Universitat d’Alacant en aquest curs tan atípic. Vull que sapieu que hem bolcat totes les nostres forces per a poder garantir-vos que, siga de manera presencial o virtual, en funció de com evolucione la crisi sanitària, pugueu culminar el curs amb les majors competències acadèmiques adquirides.

Sapieu que ens sentim orgullosos que hàgeu elegit estudiar en aquesta, la vostra segona casa a partir d’aquest moment, perquè el nom de la Universitat d’Alacant romandrà unit per sempre a la vostra projecció de futur. Per això, per a benefici d’aquest futur que serà, entre totes i tots nosaltres hem de contribuir a engrandir el seu nom i a evidenciar el talent, el coneixement i el bon fer que s’hi concentra gràcies a les i els magnífics professionals que dia a dia hi treballen. Som una plantilla de més de 3.000 persones entre personal docent i investigador i d’administració i serveis, tots al servei de la investigació i de la formació superior de qualitat, tots al vostre servei i al de la societat a la qual ens devem. 

Pertànyer a la Universitat d’Alacant és ingressar en un espai que ocupa molt més que un campus. És un espai pensat per a ajudar-vos a créixer i viure amb vosaltres el repte de l’aprenentatge. Està constatat que l’etapa universitària és l’inici de l’edat adulta, i per a moltes i molts de vosaltres, triar carrera universitària ha sigut una de les primeres grans decisions que heu hagut de prendre. Per això, per a la Universitat d’Alacant és un honor i, sobretot, un repte acompanyar-vos en aquest camí. 

Prop de 6.000 de vosaltres us estreneu en aquest curs en una carrera universitària, i molts més, al voltant de 16.000, seguiu amb nosaltres en aquesta aventura del saber. Per l’excepcionalitat provocada pel coronavirus, aquest començament de curs no podrem celebrar la nostra tradicional setmana de benvinguda amb estands físics i activitats presencials als baixos de la Biblioteca General, un dels principals punts d’afluència del nostre campus. Però no volem deixar de mostrar-vos i demostrar-vos l’excel•lent elecció d’universitat que heu fet, i hem traslladat a format virtual la presentació de tots els serveis que teniu a la vostra disposició. 

Malgrat la no presencialitat total, us anime a convertir la crisi en una oportunitat diferent, és cert, però irrenunciable, de viure la vida universitària i a aprofitar-la en totes les seues facetes gaudint de la programació cultural i esportiva, així com la infinita oferta de formació complementària en llengües, congressos, jornades i seminaris que s’organitzen al llarg del curs, tant dins com fora de les vostres àrees d’estudi. Us assegure que pot ser un complement ideal i imprescindible als vostres estudis reglats, amb altres visions, altres persones expertes, professional extern, referents internacionals. 

Un dels nostres trets distintius en la Universitat d’Alacant és l’aposta per una formació integral basada en les intel•ligències i els coneixements múltiples, en els idiomes i la internacionalització. No dubteu a impregnar-vos i indagar en el coneixement, a aprehendre’l amb intensitat. Som una universitat pensada per a ensenyar a pensar, per a formar persones que somien i treballen per un futur millor que hem de començar a construir des d’ara mateix. 

Sigueu benvingudes i benvinguts!